Atelierul Itinerant Romano ButiQ

by | May 17, 2012 | Recomandări

Atelierul Itinerant Romano ButiQ este un spatiu interactiv in care vizitatorii pot cunoaste de aproape mestesugurile traditionale ale romilor.

Din 18 pana in 24 mai in Piata Unirii iar din 25 mai pana in 10 iunie pe Bd. Eroilor (la Lupoaica).
Program: h16.00 – h21.00

In perioada in care Zilele Clujului si TIFF pun stapanire pe oras, clujenii sunt invitati la o plimbare prin lumea mestesugurilor traditionale ale romilor. Va asteptam la Atelierul Itinerant Romano ButiQ cu o multime de povesti despre istoria si specificul neamurilor de mestesugari. Veniti sa aflati cum se fac cazanele de tuica si ibricele de cupru ale caldararilor, lingurile si platourile faurite din lemn de rudari, hamurile si potcoavele pentru cai, dar si obiecte revalorizate, cum ar fi scrumiere de buzunar din alama, cosuri de picnic din rachita, obiecte de decor din fier forjat sau genti de piele pentru laptop.

Atelierul Itinerant Romano ButiQ face parte din proiectul Romano Cher – Casa Romilor, implementat la nivel national in cinci regiuni, printre care si regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Scopul ultim al proiectului este fondarea unor cooperative menite sa confere un potential sporit practicarii si perpetuarii mestesugurilor. La Atelierul Itinerant Romano ButiQ vor fi prezenti mestesugari din zona Clujului: Cojocna, Poieni, Ceanu Mare, Mociu, Caseiu si Viisoara. Pentru a sprijini concret cooperativele, puteti achizitiona produse manufacturate de catre membrii fondatori ai acestora.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This