Povestiri la gura sobei – Iconografia cahlelor din Transilvania

Home $ Articole $ Povestiri la gura sobei – Iconografia cahlelor din Transilvania

by | Sep 24, 2012 | Articole

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca anunţă lansarea activităţilor din cadrul proiectului cultural Povestiri la gura sobei – Iconografia cahlelor din Transilvania, care se vor desfăşura la sediul muzeului din strada Constantin Daicoviciu nr. 2 până la data de 20 noiembrie 2012. Proiectul este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Proiectul vizează realizarea unei serii de ateliere de pedagogie muzeală care să promoveze colecţia de cahle a instituţiei noastre, cu scopul de a sensibiliza diferite categorii de public faţă de noţiunile de iconografie medievală şi modernă, dar şi faţă de elementele de viaţă cotidiană din trecut. În urma proiectului, un segment important de public va conştientiza valoarea şi potenţialul obiectelor de patrimoniu mobil ca sursă istorică.

Proiectul prevede mai multe tipuri de activităţi: realizarea a trei ateliere interactive pentru grupe de elevi şi pensionari, care vor avea acces la replici după cahle şi se vor implica în mod creativ în analizarea şi reproducerea iconografiei acestor piese, şi organizarea unei expoziţii cu obiecte realizate în cadrul atelierelor, care va face cunoscut publicului larg proiectul şi colecţia de cahle a MNIT.

Activităţile de pedagogie muzeală propuse permit publicului accesul la anumite obiecte din colecţia muzeului care nu sunt deocamdată expuse şi doresc să menţină viu interesul pentru noua expoziţie de bază a muzeului, care este în curs de amenajare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!