Hotel Transylvania – human free since 1989

Home $ Cinema $ Hotel Transylvania – human free since 1989

by | Oct 17, 2012 | Cinema

Vă mărturisesc că în weekend-ul ce vine nu e mare lucru prin cinematografe în materie de filme noi.

Despre filmele cu 2-3 săptămâni vechime n-are rost să mai discutăm, despre Taken 2 am vorbit săptămâna trecută, aşă că poate vă faceţi timp să mergeţi la o animaţie cu monştri şi monstruleţi intitulată Hotel Transylvania. Asta în caz că nu v-a fost de-ajuns avalanşa de comedii pregătită de cei de la Comedy Cluj timp de zece zile.

Regizat de Genndy Tartakovsky, Hotel Transylvania a avut premiera în America în urmă cu o aproximativ o lună, iar încasările au fost destul de bune. Criticii nu l-au primit foarte bine accentuând lipsa de experienţă a regizorului (debutant), însă Hotel Transylvania poate satisface pretenţiile cinefile atât a celor mari cât şi a celor mici. E un film de animaţie cu voci celebre – Adam Sandler, Steve Buscemi, Kevin James, are mulţi monştrii şi monsturelţi – Dracula, Frankenstein, The Mummy, The Invisible Man şi mai presus de toate acţiunea are loc în Transilvania, la casa celui mai cunoscut dintre ei, Dracula. Poate dacă marketing-ul funcţiona mai bine, cei de la Columbia Pictures reuşeau ceva mai mult cu o dublă premieră şi în România. Dar şi aşa merge mai ales că regizorul Tartakovsky a dat zilele trecute o fugă până la Bran şi ne-a prezentat în premieră pentru noi, filmul cu nume de regiune românescă mult iubită.

Realizat cu ajutorul tehnicii 3D, Hotel Transylvania spune povestea unui weekend mai deosebit în care Dracula invită cei mai cunoscuţi monştri ai lumii la hotelul în care locuieşte pentru a sărbătorii cea de-a 118 zi de naştere a fiicei sale Mavis. Se anunţă petrecere mare, cu catering şi fără oamenii aceia nervoşi şi fricoşi gata mereu să ardă sau să omoare pe cineva, până când târziu în noapte un tânăr călător poposeşte la hotelul lui Dracula. Fără frică de monştrii, Jonathan se împrieteneşte rapid cu Mavis şi din acest moment problemele încep să apară pentru liniştitul Dracula.

Hotel Transylvania e o comedie pentru copii şi pentru cei mari. E un film uşor înainte de Halloween, cu multă culoare şi o poveste care pe alocuri mai face mişto şi de alte mult mai celebre. Poate că nu e un film pentru critici, dar câte vreme publicului place putem arunca şi noi o privire.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Hotel Transylvania: site / facebook  / trailer:

Filmul ruleaza la Odeon si la Cinema City, programul il puteti consulta aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!