Zilele Studentului din UBB

Home $ Festivaluri $ Zilele Studentului din UBB

by | Oct 26, 2012 | Festivaluri, Știri Cluj

Zilele Studentului din UBB” (ZSUBB), aflat la prima ediţie, este cel mai de amploare proiect adresat studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. ZSUBB, desfăşurat în perioada 27 octombrie – 5 noiembrie, doreşte să ofere comunităţii clujene evenimente representative, bine conturate în jurul nevoilor tinerilor şi studenţilor la nivel local, naţional şi internaţional.

Proiectul conţine şapte evenimente care surprind dezbateri pe reprezentarea studenţilor, adunarea la un loc a tuturor organizaţiilor studenţeşti din Cluj-Napoca, prezentarea unor oameni excepţionali din mediul academic clujean, discuţii despre importanţa sportului în viaţa tinerilor, o expoziţie inedită la Muzeul de Zoologie al UBB, precum şi alte activităţi. Astfel evenimentele care vor avea loc sunt următoarele:

“ Conferinţa Naţională pe Reprezentare a Studenţilor ” – Cu acest prilej se va crea o platformă naţională de comunicare şi dezvoltare în domeniul reprezentării care, în acelaşi timp, va funcţiona ca o reţea şi va acţiona în interesul studenţilor.

“Târgul Organizaţiilor Studenţeşti” – Îşi propune să reunească toate organizaţiile studenţeşti din Universitatea Babeş-Bolyai în cadrul unui eveniment în care fiecare dintre participante va avea şansa să se prezinte atât studenţilor, celorlalte organizaţii, cât şi firmelor participante.

“Importanţa Sportului în Societatea de Azi” – Conferinţa se încadrează în trendul global de evidenţiere a importanţei alimentaţiei sănătoase şi a activităţii fizice regulate. Vor fi prezente personalităţi sportive din mediul universitar clujean, care îşi vor prezenta viziunile asupra posibilelor soluţii de îmbunătăţire a rutinei cotidiene.

“Monstrii: Mit sau Adevar” – Expoziţia va conţine o serie de exemplare ieşite din comun precum ciclopi, sirene, cerberi dar şi altele.

“TEDxUBB” – Este spaţiul de împărtăşire a ideilor valoroase din Universitatea Babeş-Bolyai, locul în care se reunesc oameni excepţionali, care fac cinste universităţii şi intregii comunităţi şi a căror pasiune schimbă educația, precum: Daniel David, Vasile Puşcaş, Csibi Magar, Mariano Barbato, Casian Popa, Istvan Horvath sau Mihai Nadăș, Bogdan Romanica sau Cristi Sitar.

“Tur Ghidat în Cimitirul Central” – în cinstirea sărbătorii “Ziua morţilor”, pentru a reaminti tinerilor de importanţa trecutului, după cum spune şi vorba “Cine nu are bătrâni să-şi cumpere”
“Târg de Joburi pentru Studenţi” – îşi propune să creeze un mediu în care ofertele de muncă, practică, dar şi internshipurile să vină în întâmpinarea nevoilor studenţilor. Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Centrul de Carieră al Universităţii Babes-Bolyai, Facultatea de Stiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor Cluj-Napoca şi Organizaţia Studenţilor Economişti.

Alte detalii & program pe site-ul oficial.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!