Cantecul de biruinta al ingerului @ Piano Cazola

Home $ Cultural $ Expozitii $ Cantecul de biruinta al ingerului @ Piano Cazola

by | Nov 20, 2012 | Expozitii

Galeria Piano Cazola Vizual va invita joi, 22 noiembrie la ora 19 la vernisajul expozitiei de pictura Cantecul de biruinta al ingerului semnata Doina Mihailescu, artistă prezentă pentru prima dată cu o expoziţie la Cluj-Napoca.

`Cantecul de biruinta al ingerului` este expozitia poem a Doinei Mihailescu care descrie inaltarea dureroasa a omului singurcatre tacerea lui Dumnezeu. La capatul incercarii, aceasta tacere nelinistita cu infinitatea sensurilor ei, iti da sansa sa asculti cantecul de biruinta a ingerului invierii’. – Oliv Mircea, curatorul expoziţiei.
Doina Mihăiescu (născută în 1953, Reşiţa). Absolventă din 1978 a Institutului de Artă “Nicolae Grigorescu”, Bucureşti – clasa profesor Coca Niculescu.

Este pictor, profesor universitar doctor – şeful Departamentului de Restaurare de la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara. Este director al Şcolii Doctorale de la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara.

În ultimul deceniu a avut o activitate expoziţională remarcabilă. Douăzeci de expoziţii personale împreună cu pictorul George Mircea la Venezia, Roma, Pisa, Madrid, Santiago de Compostela, Valencia, Sevilla, Barcelona.

În ţară a avut expoziţii personale la Bacău, Bistriţa (Galeria ARCADE 24, Biserica de la Herina), Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, etc. Participă la Bienalele de Artă Arad, Piatra Neamţ, etc, şi la nenumărate expoziţii de grup în ţară şi în străinătate.

Este pentru prima oară prezentă cu o expoziţie personală de pictură şi grafică la Cluj.

Expoziţia este prezentată de criticul de artă Oliv Mircea, curatorul cu care a înfăptuit majoritatea expoziţiilor din ultimul deceniu.

Expoziţia de la galeria Piano Cazola îşi propune să dezvăluie – aşa cum o făcuse în toate expoziţiile din ultimul timp – “prezenţa” sacrului în lume.

“Cîntecul de biruinţă al Îngerului” este împreună cu expoziţiile anterioare – “Lucrarea celor şapte zile pentru ziua a opta”, “Ceruri şi Grădini”, “Memoria Verticală” – un eseu grafico-pictural care nu face decât să evoce dimensiunea imnografică şi de laudă a temei plastic tratate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!