Consiliul Județean Cluj, partener de organizare al Festivalului Electric Castle

Home $ Știri Cluj $ Consiliul Județean Cluj, partener de organizare al Festivalului Electric Castle

by | Apr 10, 2013 | Știri Cluj

Consiliul Județean Cluj va fi partenerul de organizare al Festivalului Electric Castle, care se va desfășura în perioada 21-23 iunie la Castelul Bánffy din Bonțida, județul Cluj. Președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, și reprezentanții Boiler Events au semnat astăzi protocolul de colaborare în acest sens.

Parteneriatul urmărește promovarea și punerea în valoare a Castelului Bánffy, unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din Bazinul Carpatin, prin creșterea vizibilității turistice a domeniului considerat pe vremuri „Versailles-ul Transilvaniei”. Potrivit actului amintit, Consiliul Județean va contribui din punct de vedere logistic la buna organizare şi desfăşurare a festivalului. Totodată, forul administrativ judeţean va întreprinde toate demersurile necesare în vederea derulării acestei manifestări în condiţii de maximă siguranţă, urmând a depune diligenţele necesare în raport cu instituţiile abilitate, respectiv ISU – SMURD şi pompieri, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Cluj, Poliţie şi Jandarmerie. Nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean Cluj va promova evenimentul prin intermediul tuturor canalelor media şi al mijloacelor de informare în masă la care are acces.

„Suntem convinși că festivalul va atrage un număr mare de tineri către Castelul Bánffy din Bonțida; avem astfel posibilitatea de a promova castelul în rândul clujenilor, al ardelenilor și chiar al străinilor. Consiliul Județean Cluj este întotdeauna deschis la astfel de colaborări, cu atât mai mult când este vorba de promovarea unei zone a județului. În plus, comunitatea locală va beneficia permanent de pe urma îmbunătățirii infrastructurii zonei”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

„Mulțumim și pe această cale autorităților județene pentru deschiderea de care au dat dovadă și pentru promptitudinea cu care s-au implicat în această primă ediție a festivalului. Ne dorim să creștem frumos de la un an la altul și în scurt timp Festivalul Electric Castle să ajungă un eveniment marcat din timp în calendarul tuturor iubitorilor muzicii electronice din această zonă a Europei”, a adăugat și Teodor Negrea, unul dintre organizatorii festivalului.

Timp de trei zile, pe cele patru scene amenajate la castel vor evolua 40 de trupe și artiști români și străini consacrați, printre care Morcheeba, Pendulum DJ Set fest. MC Verse (Live), James Zabiela, Telepopmusik (Live), Dub Pistols (Live), Stanton Warriors, Wankelmut și orchestra Notes&Ties.

Printre numele noi anunțate de organizatori se numără Fritz Kalkbrenner, care și-a confirmat recent participarea. Artistul german și-a început cariera la sfârșitul anilor ’90 și, după o perioadă în care a lucrat împreună cu fratele său Paul, s-a impus ca interpret solo prin albumul ”Today Here Gone Tomorrow” (2010), care a ajuns să figureze în topul celor mai bune 10 albume ale anului şi în top 5 al celor mai bune albume din iTunes.

Organizatorii așteaptă o participare totală de 25.000 de persoane (cumulat) pe durata festivalului. Programul va include și evenimente complementare muzicii: proiecții de scurt-metraje, expoziții de pictură, fotografie și sculptură, prezentări de modă, târg de carte, acțiuni neconvenționale de teatru și dans, concursuri sportive și jocuri distractive. În curtea castelului va fi amenajată și o zonă de campare pentru corturi, dotată cu toate utilitățile necesare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!