Olympus Has Fallen

Home $ Cinema $ Olympus Has Fallen

by | Apr 10, 2013 | Cinema

Olympus Has Fallen e primul film de acțiune care într-adevăr merită văzut. E primul film din acest gen care nu se împiedică în clișee și nu are un scenariu atât de prost încât îți vine să adormi. E un film captivant, un film la care nu ai cum să te plictisești pentru că acțiunea e constantă timp de aproape două ore. Începutul, ca la orice film de acest gen, e făcut pentru a se realiza un background, o istorie între două personaje. Aici e vorba de Mike Banning, interpretat de Gerard Butler și președintele Statelor Unite, interpretat de Aaron Eckhart. El e șeful securității și prietenul președintelui, numai că seara de Crăciun la Camp David nu se termină exact cum au plănuit toți. Are loc un accident stupid de mașină și Mike este nevoit să-l salveze doar pe președinte. Între cei doi are loc o despărțire, Mike fiind nevoit să accepte o slujbă la birou.

Aceste fapte se petrec cam în 10-15 minute pentru ca apoi asediul asupra Casei Albe să ocupe vreo 30 de minute. Sunt 30 de minute de pură acțiune, minute în care vedem la lucru talentul regizorului Antoine Fuqua, cineast cunoscut pentru Training Day. Asediul, cucerirea e gândită bine, chestiile inexplicabile sau stupide fiind foarte puține. Sunt momente în care spectatorul este cu sufletul la gură ca apoi Olympus Has Fallen să se transfomre într-un fel de Die Hard, cu Butler în centrul atenției. Omul nostru pătrunde în Casa Albă și începe să elimine câți teroriști poate. Nu are farmecul și nici umorul lui Bruce Willis, dar cu toate acestea face o treabă bună.

Despre acțiune nu vă spun ma multe ca să nu stric din surprize, dar vă mai spun că Olympus Has Fallen a primit recenzii favorabile dar și negative, astfel că nu intră nici în categoria filmelor proste nici în cea a celor foarte bune. E un film de acțiune bun, cu o distribuție bună – Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Mellissa Leo, care-ți poate oferi porția necesară de entertainment și adrenalină.

Verdict: recomand oricărui cinefil!

Marian Iuga, FilmSinopsis

Olympus Has Fallen: Site / Facebook / Experienta faina pe Youtube / Trailer:

 Programul cinematografelor din Cluj il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!