Legendara trupa BIOHAZARD pentru prima data in Romania, la B’ESTFEST Summer Camp!

Home $ Știri Cluj $ Legendara trupa BIOHAZARD pentru prima data in Romania, la B’ESTFEST Summer Camp!

by | May 1, 2013 | Știri Cluj

Trupa americana Biozahard este cea mai recenta confirmare de pe afisul B’ESTFEST Summer Camp 2013, legendele hardcore aflandu-se de altfel la primul lor show in Romania. Prezentata de Ciuc Premium si Coca-Cola, editia din acest an a festivalului va avea loc in weekendul 5-7 iulie, in B’ESTFEST Park – Bucuresti, Tunari, printre artistii confirmati deja numarandu-se Texas, Nas, Nneka, Chase & Status live, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker si Friction.

Originara din Brooklyn, New York, Biozahard a luat fiinta in anul 1987, fiind recunoscuta ca una dintre primele trupe ce a introdus in genul hardcore punk elemente metal, groove si influente hip hop. “Biohazard”, albumul de debut, a fost lansat in anul 1990, urmat doi ani mai tarziu de “Urban Discipline”, material ce a fost vandut in peste un milion de copii in intreaga lume si de pe care a fost extras si unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei, “Punishment”. Albumul “State Of The World Address”, din 1994, a inclus piesa “How It Is”, o colaborare cu artistul hip-hop Sen Dog (Cypress Hill). In anul 1995, chitaristul Bobby Hambel a parasit trupa, urmatoarele materiale de studio fiind inregistrate fara participarea acestuia, pana cand, 13 ani mai tarziu, in 2008, membrii Biohazard au revenit la formula initiala – Billy Graziadei, Danny Schuel, Bobby Hambel si Evan Seinfeld – sustinand o serie de concerte indelung asteptate de fanii trupei. “A fost de parca nu am luat pauza niciodata. Chiar din momentul in care ne-am urcat pe scena ne-am simtit ca in vremurile bune, aceasta fiind energia de care aveam nevoie pentru a scrie piese noi” marturisea Billy Graziadei. Imediat dupa reuniune, Biohazard a semnat un contract cu label-ul Nuclear Blast si a intrat in studio alaturi de Toby Wright, celebrul producator care a lucrat de-a lungul timpului cu artisti precum Slayer, Alice In Chains, Fear Factory si Soulfly, pentru a pregati cel de-al noualea album din cariera. Rezultatul colaborarii a fost “Reborn In Defiance”, lansat in ianuarie 2012, album ce a marcat revenirea spectaculoasa a veteranilor hardcore in atentia fanilor.

Vara aceasta, Biohazard se va afla pentru prima data si in Romania, pe 6 iulie in cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2013, trupa confirmand aparitii si la festivaluri precum Dour (Belgia) sau Brutal Assault (Cehia). B’ESTFEST  se va desfasura in perioada 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!