3 ani de Boiler cu Basement Freaks

Home $ Party $ 3 ani de Boiler cu Basement Freaks

by | Jul 29, 2013 | Party

Basement Freaks Soundsystem

Incalzirea: RFDJ
Dupa: MIKEONE

Intrarea libera!

George Fotidias aka BASEMENT FREAKS este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti şi producători ai genului Nu-Funk & Funk Breaks! Originar din Grecia, George Fotiadis a lansat un track funky după altul în ultimii 10 ani sub label-uri ca Jalapeno, Goodgroove şi Wack. Muzica lui are un sunet live excepţional poate şi datorită faptului că ştie să cânte la chitară, bas şi tobe.
A început proiectul Basement Freaks în 2005 şi în decursul unui an a lansat un album sub labelul grecesc Music Kitchen Records care a primit foarte bune critici din partea Kraak&Smaak şi Stereo MCs şi i-a adus remixuri de la Smoove & Turrell, Chris Joss, A.G.F.A şi Rephrase.

În ultimii ani, s-a stabilit la Köln şi din 2008 devine membru al agenţiei Bureau45.

În 2010 îşi lansează primul EP la Jalapeno Records sub titlul “Disco Life”, având un succes demenţial, unii Djei spunând că ar fi cel mai bun material marca Beasement Freaks de până acum! EP-ul a primit multă recunoaştere din partea DJ-ilor internaţionali fiind promovat pe plan mondial. În acelaşi an, George lansează label-ul BOMBASTIC JAM label şi câştigă respectul scenei datorită single-urilor Nu Funk de calitate cu care oamenii au fost deja obişnuiţi de la Basement Freaks.
Un an mai târziu, Georges Perin, un colaborator mai vechi şi vocalist pentru LP-ul “Something Freaky LP” devine un membru activ al proiectului Basement Freaks şi îl transformă în soundsystem. Acum într-o nouă formulă, cei doi încearcă să atingă din nou echilibrul muzical şi lansează, în 2013, cel de-al doilea album de studio “Funk From The Trunk”.
De la primul track „A Blues Thang” până la ultimul „The Last Train”, ştii că asculţi doi tineri rebeli care şi-au găsit flow-ul funky. Albumul este dominat de beaturi hip-hop, sunete funky de chitară şi vocea lui Georges Perin şi a unor invitaţi de seamă ca Mustafa Akbar of Nappy Riddem, Charlie Funk şi MC Rayna.
“Funk From the Trunk” e la un pas de a înregistra succesul pe care“Something Freaky” – albumul lor de debut – l-a înregistrat acum câşiva ani. Una dintre piesele lor a ajuns să fie folosită la un show american de televiziune, crescând astfel notoriertatea şi credibilitatea lor la Hollywood.
Momentan cei doi de la Basement Freaks se află într-un turneu mondial, la festivalurile şi în cluburile de pe tot globul. Aveţi ocazia de a-i vedea live şi în România, la Boiler Club!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!