D’ale Carnavalului @ Casa de Cultura a Studentilor

Home $ Articole $ D’ale Carnavalului @ Casa de Cultura a Studentilor

by | Sep 23, 2013 | Articole

Unul dintre evenimentele speciale dedicate publicului celei de-a 5-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” este spectacolul de teatru „D’ale Carnavalului” în regia lui Silviu Purcărete. Miercuri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, scena Casei de Cultură a Studenţilor va găzdui o redare fidelă a textului lui I. L. Caragiale, un spectacol prin care Silviu Purcărete vizitează lumea comică a încurcăturilor cauzate de mască, a personajelor clovneşti ce se definesc prin discrepanţa dintre aparenţă şi esenţă.

Pus în scenă la Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, „D’ale Carnavalului” este o reprezentaţie plină de surprize şi elemente ce încântă spectatorul atât vizual cât şi auditiv. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Silviu Purcărete priveşte cu îngăduinţă sau chiar cu simpatie personajele lui Caragiale, creând situaţii de viaţă perfect verosimile, în care se pot regăsi atât actorii care dau viaţă scenei, cât şi spectatorii în faţa cărora se întâmplă totul. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini create de regizorul şi de scenograful Dragoş Buhagiar.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală, dar şi online pe comedycluj.ro. Preţul biletelor este de 35 de lei respectiv 40 de lei în funcţie aşezarea în sală.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!