Festivalul Luminii

Home $ Știri Cluj $ Festivalul Luminii

by | Mar 27, 2014 | Știri Cluj

Viața de zi cu zi a devenit o adevarată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulți dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împărțiti între multe responsabilități, slujbă și familie, uităm cu desăvârșire să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Lumea în care trăim ne constrange să ne planificăm cu atenție fiecare clipă pentru a reuși în ceea ce ne propunem și de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a privi in jur.

În anul 2004, filiala clujeană a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” a venit cu o soluţie la problema identificată mai sus, prin crearea unui festival noncommercial dedicat întregii comunităţi locale.
Festivalul Luminii ajunge anul acesta la o ediţie aniversară, şi anume a zecea, prin care trimitem în continuare acelaşi mesaj frumos clujenilor, şi anume de a redescoperii frumuseţea lucrurilor mărunte. Răspunde unei nevoi neglijate de foarte mulţi şi anume lipsa contemplatiei fata de frumusetile ce ne inconjoara.
Cadrul aparte pe care dorim să îl realizam cu ocazia Festivalului Luminii 2014 va fi creat cu ajutorul a aproximativ 25.000 de cutiuţe cu lumânări (gulguțe) amplasate pe aleile parcului, in spatiile verzi si lansate pe lac.
Festivalul Luminii inseamnă mai mult decat un loc plin de lumânări, jongleuri, fotografii şi desene, artă urbană şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în inima Clujului, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de face clujenii să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, sau măcar la o varianta extrem de originală de artă şi relaxare.
Anul acesta se va desfăşura sambată, in data de 14 iunie 2014, între orele 21:30 şi 23:30, în Parcul Central “Simion Barnutiu”. Cercetasii va asteapta:)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!