The Grand Budapest Hotel

Home $ Cinema $ The Grand Budapest Hotel

by | Mar 28, 2014 | Cinema

Târziu l-am cunoscut pe Anderson, era deja în vogă în cercurile cinefililor versați, însă nu atât de popular cum e azi. Poate și de aia m-am fâstâcit, m-am foit, răzgândit înainte de a vedea oricare din filmele lui, până la Darjeling Limited. Dar să o luăm pe rând.

 

 

Din cele 8 filme regizate, Bottle Rocket l-am săltat, deși e chiar primul. Cu Rushmore m-a chinuit un prieten, l-am văzut, știu că m-am distrat bine, dar nu prea îl mai țin minte. Decât că Jason Schwartzman era tinerel rău, iar Bill Murray își făcea apariția în film (ulterior, în absolut fiecare din peliculele lui Wes Anderson). The Royal Tenenbaums îl văzusem prin liceu, nu l-am înțeles cum trebuie atunci, așa că l-am revăzut acu’ vreo 4 ani. Sexy. Mă veți urâ pentru această confesiune, însă The Life Aquatic with Steve Zissou l-am adormit, și nu pentru că e un film prost, din contră, e unul excelent. Care încă e în topul listei mele de MUST SEE-uri. The Darjeling Limited (fără Hotel Chevalier, de ăla doar am auzit), Fantastic Mr. Fox și Moonrise Kingdom, ambele x2. De văzut neapărat. Bun.

 

Și acușica ajungem și în 2014, la The Grand Budapest Hotel. În care desigur, joacă și actorii fetiș ai regizorului texan, Bill Murray, și Jason Schwartzman. Plus Ralph Finess, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jude Law, Edward Norton, Jeff Goldblum, Willem Dafoe și mă opresc aici că mai sunt mulți. Culori, poveste, personaje, decoruri, costume, muzică, montaj. Totul este atât de tipic Anderson, încât fie îți place din prima, fie te ridici și ieși din sală. Fără a vă povesti subiectul filmului (pentru asta există IMDB, Cinemagia.ro și altele, vă las doar cu trailer-ul. E suficient pentru a vă da seama dacă universul andersonian este au ba pe placul vostru!

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!