Maratonul Internațional AROBS @ Cluj Arena

Home $ Sport $ Maratonul Internațional AROBS @ Cluj Arena

by | Mar 31, 2014 | Sport

Trei mii de alergători sunt așteptați să participe peste două săptămâni la una din cursele din acest an. Cel mai mare spectacol sportiv din Transilvania a reunit la startul din 2013 aproximativ 2500 de alergători amatori și profesioniști, din țară și străinătate, care au participat la proba de maraton, la semimaratonul Hervis, ștafeta AROBS, crosul Banca Transilvania și la crosul copiilor Cora. Iar până vineri, 28 aprilie 2014, și-au anunțat prezența la eveniment alergători din 22 de țări: Ungaria, Spania, Grecia, Slovacia, Cehia, Austria, Irlanda, Canada, Moldova, Germania, Suedia, Franța, Portugalia, Japonia, Tunisia, Italia, Letonia, Camerun, Marea Britanie, Danemarca și Kenia.

O noutate pe care Runners Club o pregătește în 2014 în parteneriat cu Bigtime Production este atmosfera de pe traseu. Atât alergătorii cât și spectatorii vor asista la un spectacol muzical de tip circuit pe măsură ce vor trece pe lângă punctele de hidratare și cele 8 puncte de sonorizare de pe traseu unde vor cânta: Radu Bor, Patricia Marginean, Andrei Galis, Iulia Bianca Herescu, Ioana Moldovan, Raluca Bilatiu, Simina Popandron, Lorena Cozneac, Timo B, Florin Heghedus, Iulia Farcane si multi altii.

Traseul maratonului începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca după cum urmează: Splaiul Independenței – strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu – strada Emil Isac – strada Gheorghe Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor. Are loc o primă întoarcere prin bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gheorghe Șincai – strada Emil Isac – strada Cardinal I. Hosu – Splaiul Independenței- strada Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin strada Barițiu a Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultimă întoarcere prin strada 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței, cursa se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena. Traseul se întinde pe 10,55 km și va fi străbătul de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

Traseul Crosului Banca Transilvania este mai scurt, pornește și se încheie tot pe Cluj Arena dar se întinde după cum urmează: Cluj Arena – Splaiul Independenței – str. Cardinal I. Hossu – str. G. Barițiu – Splaiul Independenței – Podul Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena. Anul acesta Banca Translvania sărbătorește 20 de ani de activitate iar competiția se înscrie în seria acțiunilor organizate de companie pentru a marca această aniversare.

Sponsorul oficial al ediției 2014 a maratonului este AROBS Transilvania Software, companie a cărei implicare și participare la acest mare eveniment sportiv vine ca o confirmare a valorilor la care aderă compania, respectiv un stil de muncă și viață sănătos și echilibrat, spirit de echipă, entuziasm și tinerețe, optimism, sportivitate și fair play, respect pentru natură, mediu și viață, valori pe care le promovează în rândul angajaților și clienților, dar și în rândul comunității locale.

Pentru AROBS, evenimentul sportiv este un prilej ideal de a sprijini comunitatea locală. Astfel, în echipa AROBS, pe lângă angajați, sunt invitați și prietenii sau susținătorii lor care doresc să alerge pentru susținerea campaniei “Transformam pașii în sperante” derulată în sprijinul Centrului multifuncțional de recuperare a copiilor cu dizabilități psihomotorii din Cluj-Napoca și din regiunile limitrofe. AROBS le oferă tuturor alergătorilor care aleg să reprezite compania, înscrierea gratuită și un tricou inscripționat AROBS, pe care îl vor purta în concurs. Compania va dona cauzei câte 5 ron pentru fiecare km parcurs de alergătorii din echipa AROBS la probele Maraton, Semimaraton și Ștafetă.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, maratonul este cel mai mare eveniment sportiv pe care Runners Club îl organizează anual alături de sponsori și parteneri cu tradiție. Devenit în scurt timp un eveniment simbol pentru orașul Cluj-Napoca, maratonul urmărește să atragă pe termen lung cât mai mulți alergători amatori și profesioniști din comunitatea sportivă internațională.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!