Tinerii clujeni sunt tot mai bine pregătiți profesional, arată ultima ediție a Târgului de Cariere

Home $ Știri Cluj $ Tinerii clujeni sunt tot mai bine pregătiți profesional, arată ultima ediție a Târgului de Cariere

by | Mar 31, 2014 | Știri Cluj

Peste 6.000 de clujeni, în special tineri, au participat săptămâna trecută ladouă evenimente destinate celor în căutarea unui loc de muncă: Târgul de Cariere, desfășurat marți și miercuri, și Târgul de Cariere în IT, care a avut loc la sfârșitul săptămânii, în organizarea agenției Fapte.

Firmele participante au prezentat câteva sute de posturi disponibile atât la nivel de începător, cât și pentru cei cu experiență profesională.

Am avut două ediții dense, cu oferte de locuri de muncă în domenii diverse, adresate în principal studenților și absolvenților de studii superioare. Am remarcat o creștere a nivelului general al pregătirii – limba engleză este considerată o condiție aproape subînțeleasă în IT și customer support, de exemplu. De asemenea, a crescut importanța internshipurilor, în condițiile în care specializările sunt tot mai nișate, iar participarea la un asemenea stagiu duce deseori la o ofertă de angajare”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Printre angajatorii prezenți la Târgul de Cariere s-au numărat Bosch, [buw], Emerson, E.ON, Fujikura, Genpact, Office Depot, Steelcase și Sykes. Lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, grupul Bosch este prezent în România în patru orașe, cel mai recent începându-și activitatea la Cluj, în 2013, cu o unitate de producție și dezvoltare destinată industriei auto. La Târgul de Cariere, Bosch a căutat mai ales ingineri, dar și economiști ori designeri.Steelcase, lider mondial în industria mobilierului pentru birou, cu o experiență de peste 100 de ani în dezvoltarea de spații de muncă moderne, confortabile și eficiente, a fost și el prezent la Târgul de Cariere.

Compania americană și-a deschis în 2011 la Cluj un centru de suport pentru afacerile internaționale și are în prezent aproximativ 140 de angajați. Oferta de la târg a inclus 20 de poziții disponibile, fiind vizate în principal persoanele cu diplomă de licență în programare, informatică ori științe economice și vorbitoare de engleză și franceză/germană. Pentru studenți, Steelcase va organiza în vară un stagiu de internship.

O altă firmă prezentă la Târgul de Cariere a fost [buw] consulting, cea mai mare companie de consultanță în managementul clienților din Germania. Spectrul serviciilor oferite se întinde de la clasicul call-center de servicii pentru clienți la vânzări prin telefon și până la complexul business process outsourcing. [buw] a fost interesată în principal de angajarea unor persoane pentru a lucra ca agent de telefonie în relațiile cu clienții.

La târg a participat și E.ON, una dintre cele mai mari companii de electricitate și gaz. Cu unități de-a lungul Europei, în Rusia și America de Nord, compania are peste 72.000 de angajați. La Cluj-Napoca a dezvoltat, începând cu 2012, un centru regional de servicii care oferă în special servicii de contabilitate, însă are și rolul de a oferi suport pentru activitățile de resurse umane ale grupului.

Dacă la Târgul de Cariere au participat companii interesate în angajarea clujenilor în domenii diverse, de la producție și tehnică până la vânzări, servicii și financiar, Târgul de Cariere în IT s-a axat în principal pe domeniul programare și IT. Aici și-au prezentat oferta de locuri de muncă firme precum Accesa, Accenture, Bosch, Emerson, HP, MHP – A Porsche Company, Steelcase și Yardi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!