Dans traditional din Palestina @ AMGD

Home $ Articole $ Dans traditional din Palestina @ AMGD

by | Apr 9, 2014 | Articole

Dans traditional din Palestina @ Academia de Muzica “Gh. Dima”

Intrare libera

Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Palestinieni din România împreunã cu Ministerul Sãnãtãţii din România şi Ministerul Sãnãtãţii Statului Palestinian organizeazã primul congres medical Româno-Palestinian, care face parte dintr-o serie de evenimente de acest gen care se desfãşoarã la nivel European.

Cu aceastã ocazie, Ambasada Palestinei din România are deosebita plãcere de vã oferi un spectacol unic de dans şi cântec tradiţional Palestinian al formaţiei Funonyat. Eveminentul pentru publicul clujean va avea loc în de 12 Aprile, începând cu orele 18:00, în sala de spectacole a Academiei de Muzicã Gheorghe Dima.

Dabke, dansul tradiţional Palestinian, suprinde prin energia, magia şi ritmurile muzicii orientale esenţa culturii palestiniene pe care ne bucurãm sã o împãrtãşim din nou cu clujenii. Primul spectacol de acest gen a avut loc în 2012, atunci când, recunoaşterea Palestinei ca Stat Observator de cãtre O.N.U a reprezentat un moment istoric pentru poporul şi cultura palestinianã. Entuziasmul cu care spectatorii au umplut rândurile sãlii de spectacole a Academiei, ne-a determinat sã organizãm pentru a doua oarã, de aceastã data celebrând primul congres medical Româno-Palestinian”, a declarat Sama Shakhshir, reprezentant al Asociatiei Palestinienilor din Transilvania.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!