Investiții de timp liber: 1 – 5 mai

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 1 – 5 mai

by | Apr 29, 2014 | Articole

Aprilie tocmai își dă obștescul sfârșit, iar 1 mai ne face propuneri indecente de câteva zile încoace pe siteuri, prin reviste de timp liber, prin invite-uri de Facebook, pe Nappoca și pe Clujlife, desigur. Festuri, Vamă, Mamaia, munte, ploaie. Fiindcă nu prea intenționez să abandonez orașul, am destulă vreme să vă pregătesc o „rubricuță” scurtă și utilă pe mâine dimineață despre ce și unde puteți face în acest mini-concediu care se anunță voios la orizont. Până una alta însă, e timpul să trecem în revistă opțiunile ofertante ale primelor 5 zile din luna nouă. So, shall we?

Înainte de toate, cafeaua, iar apoi cultura!

For starters, ce ziceți de o degustare de vinuri? La BRICKS testăm Vinuri de la Crama Avincis în cadrul petrecerii de lansare a Vinului Domnul de Roua de la Crama Avincis. Cântăreața Cheală, Victori sau copii la putere, Leda, Când un mim iubește luna, L-am servit pe regele Angliei și Dantelă sunt spectacolele de teatru must-see din următoarele zile. Se joacă pe scena Teatrului Național Cluj, respectiv la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. La Muzeul de Artă ne delectăm cu 30 de afișe politice, expoziția “Visul de aur al omenirii” fiind deschisă până în 11 mai. Tot din sfera culturală face parte și REMBRANDT VAN RIJN – Apogeul Artei Gravurii, expoziție despre care v-am mai povestit și pe care insist să o vizitați. De reținut, există două serii ale evenimentului, prima axată pe celebrele autoportrete ale artistului, scene din Vechiul Testament, Noul Testament, sfinți, alegorii, scene de luptă, scene de vânătoare, scene literare și cerșetori și se poate vizita până în 11 mai. Partea a II-a a expoziției, deschisă publicului în perioada 14 mai – 8 iunie prezintă studii de cap și alte schițe, portrete de femei, portrete de bărbați, nuduri și peisaje. Până luni mai aveți timp să faceți cunoștință cu India, o țară exotică și excentrică, surprinsă în imagini spectaculoase, expuse la Clădirea Casino. Quizul de Joi din Zorki Photo Cafe și proiecțiile de filme din La Perne (săptămâna aceasta revedem Cartea Junglei) sunt alternative cuminți la serile nebune de mai.

Petre-petre-petrecere!

Nițel mai liniștit decât în ultimele săptămâni, orașul totuși nu doarme. Așa o știu deja petrecăreții notorii, care sunt obișnuiți să danseze până nu-i mai țin picioarele. Propunerea mea: începem serile cu un pahar de vorbă, asezonat cu un vin bun (Crush Wine Bar, Corso – luni seara avem parte de o degustare de vinuri, Toulouse), apoi continuăm cu un cocktail din noul meniul primăvară-vară din Yolka – Oriental Dew, preferatul meu! – și brusc, suntem în formă și gata de petrecere. Așadar, unde ieșim? De 1 mai avem parte de classicul deja After Work & Karaoke My Way Party, iar fetele sunt “alinate” în The Soviet. La OldSchool Bar de pe Victor Babeș gazetarii și bloggerii sunt chemați la un party special de 1 mai. Pentru cei care-și iau rucsacul în spinare, pe Pârtia Mărișel se întâmplă un 1-2 Mai Muncitoresc, puțin mai departe, lângă Sighișoara, are loc Transylvania Horse Show, iar călătorii înrăiți se pot duce taman până la Mamaia. Asta dacă nu vor să piardă o nouă ediție Sunwaves. Karaoke, RTPRCTR, Wrong Time Wrong Planet, Student Party, Retro, Glow, Now & Then, Seara Gagicilor plus niște concerte super tari completează “grila” eventurilor din acest week-end!

 JOI

 În Cizmărie ascultăm melodii patriotice la petrecerea comunistă românească, în timp ce Industroika și Fierbințeanu încing scena Adăpostului, iar Grasu XXL & Maximilian ne cântă în Euphoria Music Hall. Să nu uităm de Spațiu Cafe-Pub, unde ne așteaptă un inedit after mici-party!

 VINERI

De la 18.45 mergem la Sala Sporturilor să vedem meciul “U” BT Mobitelco – CSU Sibiu sau din contră, îi urmărim pe cei de la CFR Cluj – Concordia Chiajna, iar apoi ne răcorim la o halbă de bere în Pub și îi mai și ascultăm pe cei de la Ethernus. I Feel Good – Pure Music Party se întâmplă în Diesel, ascultăm muzică optzecistă în Shelter și petrecem cum știm noi mai bine în Bermudas.

SÂMBĂTĂ

Bow & Tie Party la Caro Club pentru început, iar apoi RTPRCTR în Boiler Club, Vanity în Club Phi 18 și desigur, seara o încheiem la (H)All Stars All Night Long .

DUMINICĂ

Astăzi chill-uim, mergem la un film, servim un cheesecake în oraș, o limonadă pe o terasă, ne bucurăm de soare și ne dăm cu bicicleta în parcul Iulius Mall. Sau lenevim și citim toată ziua. Decidem în funcție de vreme!

LUNI

Începe Festivalul Studențesc de Operă Viva Vox la Opera Națională Română, iar Goran Bregovic ne prezintă cel mai nou show al său, “Champagne for Gypsies”, la Sala Sporturilor!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultați programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadați aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!