Teodora Enache & Lars Danielsson la Jazz in the Park

by | Jun 26, 2014 | Știri Cluj

Cea de-a doua ediție a festivalului care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, le-a pregătit iubitorilor jazzului un concert extraordinar: Teodora Enache și Lars Danielsson. Cei doi muzicieni vor cânta împreună vineri, 4 iulie, de la ora 20.30, în Parcul Central, iar accesul este gratuit.

„Este unul dintre principalele concerte ale acestei ediții și ne bucurăm să le putem aduce clujenilor jazz de calitate. Teodora Enache este foarte apreciată, atât la noi, cât și în străinătate, iar Lars Danielsson este un muzician care a făcut senzație pe scene din întreaga lume. Îi așteptăm pe toți cei care iubesc muzica bună în Parcul Central”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Cu o carieră muzicală de peste 20 de ani, Teodora Enache este unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului românesc. A cântat la toate festivalurile importante de jazz din țară, iar concertele sale au ajuns în Italia, Germania, Franța, Elveția, Austria, Ungaria și SUA. A colaborat cu Johnny Răducanu, Stanley Jordan, Les Paul, Teodosii Spasov, Liviu Butoi, Darius Brubeck, Balasz Berkes și alți artiști apreciați, iar muzica sa se regăsește în cele 11 albume lansate. În 2011 și-a lansat ultimul proiect, Aisha, ce prezintă drumul redescoperirii de sine.

Lars Danielssson este un muzician suedez care face furori la contrabas, ca dirijor și compozitor deopotrivă. A studiat la Conservatorul din Gotteburg, iar în 1985 a format Cvartetul Lars Danielsson, din care mai fac parte saxofonistul Dave Liebman, pianistul Bobo Stenson și tobarul Jon Christensen și cu care a lansat opt albume. A colaborat la diverse proiecte muzicale, cântând împreună cu John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington, Leszek Możdżer, Joey Calderazzo, Gino Vannelli și Dave Kikoski.

Jazz in the Park este un eveniment organizat de Fapte, asociație ce activează în domeniile cultural și educațional. Activitatea Fapte a început în 2006, cu organizarea de evenimente de carieră prin intermediul cărora tinerii să-și descopere vocația. A continuat apoi prin dezvoltarea mai multor proiecte culturale, menite să ofere comunităților perspective noi și să le crească în acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toți.

Ediția 2014 a festivalului se desfășoară în perioada 4-6 iulie în Parcul Central, Iulius Parc și la Opera Maghiară. Partenerul oficial al Jazz in the Park 2014 este Silva. Evenimentul este susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, PMA Invest și Iulius Mall. Parteneri instituționali: Centrul de Cultură Urbană Casino, Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, Visit Cluj, Direcția Județeană de Tineret și Sport. Susținem Youth@Cluj-Napoca 2014 și Cluj Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană. Parteneri: Autoworld, Flori de Lux, Quantuum, Pegas, Pepsi, Bosch, Polus Center Cluj, Wens Travel, Segafredo, Bruno Bistro and Wine Bar, Cora, Liberty Technology Park, Donau, biletmaster.ro, Târguțu Vintage, Minor Swing, Beyond the Line Project, Artsage Massage, Cărțile pe față, Joben, Cluj City App. Partener de promovare: Vitrina Advertising. Eveniment recomandat de Magic FM. Coproducător: TVR Cluj. Parteneri media principali: Zile și nopți, Transilvania Reporter. Parteneri media: Jazzradio.ro, Jazz Compas, Jazz.ro, Hotnews, WebCultura, Sinteza, România Pozitivă, Transindex, Ora de Știri, Vocea Transilvaniei, Clujul Cultural, Ziua de Cluj, Cluj Travel, Actual de Cluj, Cluj.com, Cluj Today, Evenimente în Cluj, Cluj Life, Partytude, I Love Cluj, OmniPass și StudCard.

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This