ACADEMY+PLUS pregăteşte programatori de elită la Cluj

by | Aug 26, 2014 | Recomandări

AVIZ PASIONAȚILOR DE INFORMATICĂ: ACADEMY+PLUS PREGĂTEȘTE PROGRAMATORI DE ELITĂ LA CLUJ

Alternativă sistemului educațional românesc și complet diferită de o universitate privată, ACADEMY+PLUS din Cluj-Napoca își propune să transforme tinerii pasionați de informatică în profesioniști și viitori antreprenori.

ACADEMY+PLUS este neconvențională deoarece evaluarea nu este concepută pe baza notelor în sine și nu există profesori, ci mentori și îndrumători. Mai mult decât atât, nu se pune accent pe teorie, ci pe practică, muncă în echipă, precum și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor. Cursurile au loc în sediul PITECH+PLUS din Cluj-Napoca, un centru complet dotat tehnic, deschis non-stop, unde elevii sunt îndrumați de profesioniști, cu o vastă experiență în domeniul IT.

Școala se adresează atât absolvenților de liceu (deși nu este obligatorie o diplomă de bacalaureat), cât și celor care vizează o reconversie profesională. Singurele cerințe sunt pasiunea pentru informatică și dorința de a învăța, de a aduce o schimbare. ACADEMY+PLUS durează 3 ani de zile și, cel mai important, este 100% gratuită.

Proiectul s-a lansat anul acesta pentru prima dată în țară prin intermediul unui parteneriat cu prestigioasa Ecole 42 din Paris, despre care se spune că este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume.

Inițiativa de a lansa ACADEMY+PLUS vine din partea companiei românești PITECH+PLUS, sub îndrumarea CEO-ului franco-român Bogdan Herea. Acesta este un fost olimpic la fizică și matematică, plecat cu bursă în Franța și reîntors în țară pentru a-și începe propria afacere, care mai apoi a devenit o multinațională IT de renume, cu sedii în întreaga Europă.

”În România, acest program este o oportunitate extraordinară pentru tinerii talentați care nu își permit costurile unei școlarizări de elită. Suntem cu toții conștienți că în țara noastră există o mulțime de persoane pasionate de informatică, hotărâte să schimbe ceva, motivate să învețe în permanență. Acesta este profilul candidaților validați și acesta este și obiectivul nostru: să îi recunoaștem și să îi ghidăm”, a declarat fondatorul Bogdan Herea.

ACADEMY+PLUS s-a lansat la începutul acestui an și are aproximativ 500 de aplicanți înscriși în faza de pre-selecție.
Până la începerea cursurilor sunt programate 3 perioade de testare. Una a început deja, iar următoarele două sunt disponibile pentru noi candidați în intervalele 2 – 29 septembrie și 30 septembrie – 27 octombrie.

Pentru informații suplimentare privind ACADEMY+PLUS, dar și pentru înscrieri, accesați site-ul www.academyplus.ro.

Tags:

Evenimente viitoare

cluj2021

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This