Ziua de miere

Home $ Articole $ Ziua de miere

by | Oct 27, 2014 | Articole

M-am lămurit, în urma numărului (impozant) de “like”-uri, că simpatizaţi superalimentele (mai ales seminţele de cânepă), prin urmare, cu voia voastră, astăzi, în contextul rubricii “În sănătatea ta!” (pentru care îi suntem recunoscători Clujlife-ului), vă spunem/scriem două vorbe despre primele superalimente.

Ce/cine sunt primele superalimente? Produsele stupului. Răspuns corect, dar incomplet, dacă nu le înşirăm: mierea, polenul, propolisul, lăptiţorul de matcă. Adevărata artă a creşterii albinelor de către om a început în Egiptul antic şi civilizaţia greco-romană utilizând, la rândul ei, pe scară largă, produsele stupului (marele vegetarian grec Pitagora – aşa-i că nu ştiaţi acest lucru despre specialistul în matematică? – mânca zilnic miere).

În stil Dexter-icist, iată câteva date, ştiinţifice, desigur, despre albine şi despre produsele stupului:

  • Pentru a produce 0,45 kilograme de miere, albinele vizitează circa două milioane de flori (ceea ce mă face să cred că albinele sunt ceea ce voia fiecare dintre noi, la un moment dat, cred, să devină: un musafir pe cinste);
  • Pentru a realiza o jumătate de kilogram de miere, adică un borcan, albinele dintr-un stup parcurg 85.000 de kilometri (sunt pasionate de călătorit, carevasăzică);
  • Creierul unei albine lucrătoare are cea mai densă reţea neurologică din lumea animală;
  • Albinele există pe Pământ de peste 150 de milioane de ani, în prezent existând peste 30.000 de specii de albine;
  • Albinele produc singurul aliment, din câte există, care nu se strică niciodată.

Produsele stupului sunt considerate a fi printre cele mai spirituale şi magice alimente de pe Pământ, unul dintre superalimentele de căpătenie şi un izvor de substanţe nutritive cu o concentraţie mare.

Polenul este socotit ca cel mai complet superaliment…din întreaga natură. Conţine vitamina B9 şi 22 de aminoacizi, care sunt toţi cei esenţiali. Totodată, este una dintre cele mai fastuoase, bogate, surse de  energie şi de proteine.

Propolisul are virtuţi medicinale extraordinare, ieşite din comun, este o substanţă antibacteriană şi susţine sistemul imunitar, solicitat mai ales în sezonul rece.

Lăptişorul de matcă este considerat un “izvor de tinereţe şi de frumuseţe”, având capacitatea de a regenera corpul uman, de a acţiona ca antidepresiv şi de a meţine tonusul pielii.

Mierea, în starea ei organică, crudă şi nefiltrată, este foarte bogată în minerale, antioxidanţi, probiotice, enzime şi este unul dintre alimentele cu vibraţia energetică cea mai înaltă de pe Pământ. În plus, de era cazul, are virtuţi terapeutice fără egal, este uşor digerabilă şi reprezintă una dintre sursele de zahăr – energie, cele mai uşor asimilabile pentru organism. Amplifică reflexele, luciditatea mintală şi chiar inteligenţa.

Mierea, această doctorie universală, se găseşte în meniul restaurantului vegetarian şi raw-vegan Samsara Foodhouse în compoziţia unor produse precum: superalimentul “iarbă de orz”, specialitatea raw-vegană “piure de broccoli cu sos dulce-acrişor şi ciuperci”, “paste cu susan şi hribi” – vegane.

Să fie mierea în sănătatea voastră şi să vă îndulcească zilele, vă urează, nu mieros,
Larisa – piarista.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!