Festivalul de Muzică şi Dans Popular Maghiar

Home $ Articole $ Festivalul de Muzică şi Dans Popular Maghiar

by | Nov 27, 2014 | Articole

Festivalul de Muzică şi Dans Popular Maghiar – a XI-a ediţie
28-29 noiembrie 2014

La eveniment sunt invitate formaţiile: Ansamblul Secuiesc „Harghita” din Miercurea-Ciuc, ansamblurile „Bogáncs”, „Szarkaláb”, „Ördögtérgye”, „Ördögtérgye Utánpótlás” şi „Zurboló”, din Cluj-Napoca, “Kalotaszeg” din zona Cluj-Huedin, „Kaláka” din Gherla, “Cuháré” din Szeged, Ungaria precum şi dansatori vârstnici din zonele etnografice Ghimeş, Câmpia Transilvaniei, Călata şi Bihor.

Festivalul, la care şi-au anunţat prezenţa peste 300 de participanţi, are ca scop cercetarea, transmiterea şi promovarea valorilor culturale ale satelor din diferitele zone ale Ardealului.
Manifestarea va debuta vineri, 28 noiembrie, de la ora 19, cu evoluţia ansamblului „Ördögtérgye”, care va prezenta spectacolul folcloric „Gânduri despre strămoşi …Ghimeş”.
Sâmbătă, 29 noiembrie, festivalul va cuprinde mai multe momente: de la ora 10.00 reprezentaţia piesei “János Vitéz”, un program de joacă şi dansuri populare pentru copii, cuprinzând şi activităţi meşteşugăreşti tradiţionale, expoziţie şi târg de produse meşteşugăreşti, iar de la ora 17.00 o prezentare de modă cu piese vestimentare de inspiraţie folclorică. Punctul culminant al festivalului va fi atins la ora 19.00, cu spectacolul de gală al ansamblurilor şi formaţiilor prezente, iar evenimentul se va încheia doar în zorii zilei de duminică, după tradiţionalul joc la şură, în acompaniamentul tarafurilor Kedves din Miercurea-Ciuc, Harmadik din Gherla şi Cristuru Secuiesc, Zerkula din Ghimeş, Kaszaj din Odorheiu Secuiesc şi Csereklye din zona Ciucului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!