Simfonia Verde

Home $ Articole $ Simfonia Verde

by | Mar 13, 2015 | Articole

Câteva note muzicale se aliniază într-o consonanță perfectă prin care orchestra deschide un allegro… Basul începe să vibreze, arcușul mângâie vioara în pas de adagio… Beat-ul se intensifică și difuzoarele încep să danseze în carcase… Coardele alunecă ușor într-un tempo de menuet rapid, dansant… Frecvențele se joacă-n sintetizatoare… Partitura dictează un deznodământ vivace sub bagheta dirijorului… În boxe răsună ultima pulsatie de bas…
Rezultatul? O explozie electrizantă de culoare și muzică simfonică!
Ce culoare? VERDE, desigur!

Am ales această culoare pentru că întruchipează spiritul inovativ și veșnic proaspăt, o culoare care este dedicată creativitații și care transmite sperantă, bună dispoziție dar mai ales renastere. Verde este inedit, motivant și provocator.

Ce este SIMFONIA VERDE?
Simfonia Verde este un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică, primul proiect de acest gen din România.
Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice îmbinată cu elemente clasice sau a muzicii clasice cu elementele muzicii electronice, în scopul de a veni în întâmpinarea valorilor exprimate de fiecare dintre cele două stiluri și astfel de a aduce laolaltă un public cât mai larg.
Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015, un proiect care susţine implicarea tinerilor pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Pentru că, la randul nostru, promovăm aceste valori, cum ar fi creativitatea, responsabilitatea și originalitatea, am decis să propunem clujenilor (dar nu numai) un proiect spectaculos.

Vă asteptăm în 22 martie la Avampremiera acestui proiect, organizat la Sala Auditorium Maximum de la ora 11.00, să fiți alături de noi la cel mai îndrazneț proiect de atitudine muzicală.
Artiști invitați: Răzvan Krivach, Raluca Bilațiu, Alexandra Cociș, Indie Folker, Admiral C4C, Liviu Deac și Adrian Ardelean.

Spectacolul este deschis pentru public, intrarea fiind GRATUITĂ. Vă așteptăm astfel la o poveste despre curaj, schimbare, originalitate și creativitate pe care vrem să o oferim tuturor generațiilor.

Cine va dirija SIMFONIA VERDE?
Dirijorul VLAD AGACHI!

Vlad Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim. Cariera sa este deja una variată, în ţară şi în străinătate, iar apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.
Acest tip de interacţiune amuzantă – dar fără a trece pragul bunului gust – între orchestră, dirijor şi public, este strâns legată de proiectul de „suflet” al tânărului artist: orchestra The Young Famous Orchestra din oraşul său natal, Cluj-Napoca, una dintre puţinele orchestre simfonice private din România. Vlad Agachi este dirjor al ansamblului ce reuneşte aproximativ 70 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai ţării intr-un proiect de tineri instrumentişt, foarte, capabili, prin energia lor, să transmită tensiunea artistică a unui repertoriu cuprinzător.
”Simfonia Verde” este o provocare! Pentru noi, în încercarea de a combina două stiluri complet diferite de asemenea manieră încât să se potențeze reciproc, rezultând într-un produs muzical autentic și proaspăt pe piață. Pentru public, in a îmbrățișa această mișcare inedită, am spune chiar revoluționară, fiind printre primele proiecte muzicale electrice în variantă simfonică din România.

Cine este Verde?
Trupa VERDE se află într-un moment al carierei muzicale în care ia din nou atitudine si are curajul să expună un punct de vedere creativ, să propună un proiect inedit, să iasă din mulțime, să-și urle visele și să nu răgușească îndeplinindu-le.
VERDE și-a obișnuit publicul cu un sound inovativ pentru piaţa din România, un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk şi ambiental cu prestaţiile live electrice, extrem de antrenante pe care prin acest proiect, dorește să le îmbogăţească armonic printr-o formulă care cu sigurantă va surprinde și va încânta publicul: muzică simfonică și Verde!

Cu un sound inovativ pentru piaţa din România, având un stil contemporan proaspăt, cu accente inedite de lounge, groove, electro, funk şi ambiental, trupa VERDE, s-a făcut remarcată datorită primei lor piese, „Summer Love”, înscrisă în cursa pentru Eurovision 2013. Succesul exploziv al tinerilor „green-fresh” a fost completat în perioada următoare de proiecte rezonante ale formaţiei: Artmania Festival, Grolsh

Change The City, Caravana aniversară Ambient 20 de ani (un turneu în 12 orașe) , Colors of Cluj, Zile de Cluj, Septemberfest, Blaj aLive, Festivalul Urban „Femei pe Matasari” sau Târgul de Crăciun.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!