Cavalleria Rusticana @ Opera Națională

Home $ Articole $ Cavalleria Rusticana @ Opera Națională

by | Apr 7, 2015 | Articole

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită miercuri, 8 aprilie 2015, ora 18.30, la unul dintre cele mai pătrunzătoare spectacole ale tuturor timpurilor: ”Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni. Evenimentul este onorat de prezența tenorului invitat Viorel Săplăcan.

Una dintre cele mai apreciate titluri ale curentului verist, ”Cavalleria Rusticana” este cea mai glorioasă creație a compozitorului Mascagni, inclusă în repertoriul marilor teatre lirice al lumii.  Opera într-un act a fost prezentată în premieră absolută în anul 1890, pe scena Teatrului Constanzi din Roma iar un an mai târziu își făcea debutul triumfal la Metropolitan Opera, unde a fost reluată în sute de noi reprezetanții până în prezent.

Spectacolul care revine pe scena Operei clujene miercuri, 8 aprilie, ne invită în atmosfera rurală a Siciliei secolului 19, în apropiera petrecerii de Paști. În seninul cadru, protagoniștii Turiddu și Lola, foști iubiți, se regăsesc prinși într-o pasională poveste de dragoste, unde jurămintele fierbinți și răzbunările nestăvilite se împletesc cu destine nevinovate.

Distribuția care va recrea pe scenă Dramatica poveste a lui Mascagni va aduce în lumina reflectoarelor o distribuție de primă clasă: Ștefania Barz (Santuzza), Viorel Săplăcan (Turiddu), Oleg Ionese (Alfio), Iulia Merca (Lola), Liliana Neciu –debut (Lucia), acompaniați de Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică este semnată de Rodica Popescu Moisa.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!