Game of Codes Battleship

by | May 28, 2015 | Articole

Sfârșitul acestei săptămâni vine la ACADEMY+PLUS cu un concurs maraton adresat liceenilor care știu să codeze. Game of Codes se află la prima ediție, cu tematica ”Battleship”, în care elevii trebuie să implementeze un joc de acest tip, în limbajul de programare dorit, miza fiind premiile de peste 2500 de euro.

Sâmbătă, 30 mai, începând cu ora 9:30 timp de 12 ore, 100 de elevi, în echipe de câte doi, din zece orașe ale țării vor adapta jocurile dezvoltate de ei în funcție de specificațiile primite de la trainerii Academy+Plus. Majoritatea elevilor au 17 ani și sunt in clasele a 10-a sau a 11-a, cel mai tânăr dintre cei înscriși având 15 ani. Aceștia învață la licee din Cluj, Dej, Turda, Carei, Oradea, Târgu-Mureș, Sibiu, Timișoara, Arad sau Rădăuți. Sunt echipe formate doar din băieți, echipe mixte, dar și două echipe formate doar din fete. Câțiva dintre ei sunt olimpici de la Olimpiada Națională de Informatică, sau Olimpiada Națională de Tehnologia Informației.

Am avut parte de reacții foarte bune din partea profesorilor de informatică din liceele pe care am reușit să le vizităm pentu promovarea acestui concurs. Astfel, la câteva zile după lansarea concursului, am depășit numărul propus de 30 de echipe înscrise, și am extins participarea pentru 50 de echipe. Am fost plăcut surprinși de limbajele de programare avansate pe care le-au ales elevii, având inclusiv un joc creat de una dintre echipe într-un limbaj propriu.” – declară Ramona Călină, responsabil ACADEMY+PLUS.

Concursul Game of Codes este gândit să abordeze subiecte practice, care nu fac parte din programa școlară, a căror soluție trebuie să fie realizată prin intermediul limbajelor de programare care se utilizează în companiile IT: HTML, CSS, PHP, Java, Ruby on Rails, Python, C#.

Participarea este gratuită, iar pe lângă experiența unui concurs de tip hackathon de care au parte elevii, aceștia întră în cursă pentru premii atractive: Premiul I: 2 x Samsung Galaxy S5 16GB, Premiul II: 2 x Samsung Galaxy Tab S și Premiul III: 2 x Samsung Galaxy Tab 4.

 

Concursul se va desfășura la sediul Pitech din Cluj – Napoca, unde etajul 3 este dedicat Academiei, fiind echipat corespunzător pentru peste 60 de cursanți care au intrat în acest program.  Elevii care participă la Game of Codes vor avea la dispoziție sălile și birourile din incintă pentru a coda în cele 12 ore.

Jurizarea proiectelor va fi făcuta duminică dimineața. Pe baza rezultatului obţinut la concursul Game of Codes, primele 10 echipe sunt declarate admise la ACADEMY+PLUS fără a susţine pre‐evaluările de pe platforma candidates/academyplus.ro.

ACADEMY+PLUS prezintă o metodă de învăţare unică în România, lansată în anul 2014 în parteneriat cu şcoala 42 din Paris, Franţa. Metodele practice utilizate în cadrul academiei dezvoltă abilitățiile pasionaților de informatică de vârste diferite, cu un grad de dificultate și un format adaptat segmentului de vârstă prin: concursuri de informatică pentru licee, campionate de hacking (hackathoane), incubatoare de start-up, programe pentru o orientare școlară și profesională adecvată cerințelor pieței muncii, cursuri pentru copii – Coder Dojo.

În următoarele luni, iulie, august și septembrie vor începe etapele intense de selecție cu durată de o lună pentru anul 2015-2016. Înscrierile se mai pot face doar pentru lunile august și septembrie pe siteul academyplus.ro, unde pentru a fi admis, candidatul trebuie să rezolve exerciții de memorie și logică.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This