Concert simfonic “Călătorie muzicală pe drumul mătăsii”

Home $ Articole $ Concert simfonic “Călătorie muzicală pe drumul mătăsii”

by | Jun 2, 2015 | Articole

Filarmonica de Stat „Transilvania” are plăcerea de a vă invita vineri la Concertul Simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Lubnan Baalbaki (Liban).

Pentru întregirea unei seri muzicale ce ne va purta pe drumul mătăsii, pe scena Colegiului Academic va urca și pianistul Mauricio Haneine, care va interpreta Concertul pentru pian, de Fikret Amirov. Din programul serii fac parte și lucrări de Camille Saint-Saëns și Nikolai Rimski-Korsakov.

Lubnan Baalbaki este unul dintre cei mai solicitaţi tineri dirijori din Orientul Mijlociu. Este recunoscut pentru energia cu care promovează atât repertoriul internaţional, cât si cel clasic arab, creând astfel o legătură unică între spiritul oriental şi cultura occidentală.

Născut în anul 1981,  la Beirut, într-o familie de artişti, Lubnan Baalbaki a fost iniţiat de timpuriu în domeniul artelor, crescând printre muzicieni şi pictori. A studiat vioara la Conservatorul libanez, după care şi-a obţinut diploma de licenţă la secţia de dirijat orchestră a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în 2009, sub îndrumarea maestrului Petre Sbârcea, dar a studiat şi compoziţia cu Péter Szegö.

Ulterior, Lubnan Baalbaki şi-a continuat studiile masterale la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Horia Andreescu, unde a absolvit cum laude. În prezent este înscris în programul doctoral al aceleiaşi instituţii, unde îşi desfăşoară cercetările legate de Psihologia actului dirijoral, sub îndrumarea lui Dan Dediu.

Mauricio Haneine s-a născut în Mexic, într-o familie de imigranți din Liban. A început studiul pianului la vârsta de șase ani, continuându-și educația muzicală la Conservatorul Național de Muzică din Mexic, instituție ce i-a acordat, mai târziu, diploma de Pianist Concertist. A studiat, ulterior, timp de patru ani, la Universitatea de Stat din New York unde a obținut diploma de masterat la specializarea Interpretare-Pian. A urmat cursuri postuniversitare în Franța și, mai târziu, a locuit pentru trei ani în Moscova, unde și-a completat stagiul post-doctoral sub îndrumarea pianistului rus Vladimir Bochkariov, la Moscow’s Gnesnij Music Technicum.

PREŢUL BILETELOR

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

20 lei preţ întreg / concert
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert

Atenţie: În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!