Viitorul Clujului, subiectul celui mai mare dialog public din România

Home $ Știri Cluj $ Viitorul Clujului, subiectul celui mai mare dialog public din România

by | Jun 8, 2015 | Știri Cluj

Clujenii sunt invitați să participe la cel mai mare dialog public din istoria orașului, care are ca subiect chiar viitorul comunității locale. În 16 iunie, de la ora 19:30, sute de mese vor fi amplasate în Piața Unirii și peste 1.000 de clujeni vor fi invitați să discute despre temele care contează pentru ei atunci când vine vorba despre viitorul comunității din care fac parte.

Evenimentul  este organizat de Impact Hub, împreună cu BCR și Fundația ERSTE și este deschis tuturor celor care vor să se implice în a decide viitorul orașului, fie că sunt voluntari în cadrul unor asociații, antreprenori sau reprezentanți ai mediului de afaceri, artiști, sportivi, angajați, elevi sau studenți.

„Este un demers deschis, la care este important să avem puncte de vedere cât mai diverse, chiar divergente, pentru a cristaliza o viziune asupra acestui oraș, care să aparțină cu adevărat celor care trăiesc și lucrează zi de zi în Cluj”, spune Diana Carbarău, Project Manager al Impact Festival Cluj-Napoca.

Cum vedem viitorul orașului? Ce fel de capitală europeană a culturii ne dorim să fie Clujul? Cum putem contribui la transformarea Clujului într-un loc în care să fie mai plăcut să trăim? Acestea vor fi întrebările la care vom căuta răspunsuri împreună, pe 16 iunie, vom descoperi care sunt tiparele în modul în care gândim și ne formulăm perspectivele, vom descoperi poveștile și aspirațiile tuturor participanților, indiferent de vârstă, etnie, religie, limbă, categorie socială sau nivel de educație.

Evenimentul se va desfășura după formatul World Cafe. Un moderator introduce subiectele de discuție și explică regulile. Participanții sunt invitați să ia loc la mese, să cunoască oameni noi, să înceapă conversațiile și vor avea ocazia să schimbe apoi masa și să descopere noi parteneri de dialog, În acest fel, dialogul participativ produce efecte din prima clipă, fiecare persoană implicată având ocazia să cunoască alți oameni interesați de subiectul în discuție și să descopere idei și abordări diverse.

La finalul evenimentului, ideile sunt centralizate și incluse într-un raport care va fi oferit atât autorităților locale, cât și tuturor organizațiilor sau persoanelor interesate și activ implicate în dezvoltarea comunității.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!