Future Sound Of 80s @ The Shelter

Home $ Party $ Future Sound Of 80s @ The Shelter

by | Jan 17, 2016 | Party

Future Sound Of 80s
Italo Disco | Retro Electro | Synthpop | Electropop | Technopop

music hosts: Mihu & OCVCP [Timișoara]

Acces: 10 Lei.

Italo Disco este un stil muzical, care a fost produs în special la finalul anilor ’70 și în prima jumătate a anilor ’80, în Italia. Originea numelui este puternic legată de eforturile de marketing al label-ului ZYX, care a început acordarea licențelor și comercializarea muzicii în afara granițelor Italiei, în 1982.

Italo Disco a evoluat din muzica dance a acelor timpuri (inclusiv hi-NRG) și s-a dezvoltat, ajungându-se la un gen muzical complex care implica drum machines, sintetizatoare, vocoders și versuri în limba engleză. Începând cu mijlocul anilor ’80 s-a dezvoltat spacesynth-ul, un subgen al Italo Disco. Acesta era, în cea mai mare parte, compus din instrumentale și sunete spațiale și a fost promovat de artiști precum: Koto, Proxyon, Rofo, Cyber People, Hipnosis, Laserdance și Mike Mareen (a cărui muzică a dus la suprapunerea spacesynth- Hi-NRG).

Și-a făcut apariția ca un gen distinct în Japonia și Marea Britanie, în perioada post-punk, ca parte a mișcării new wave.
Synthpop-ul a ajutat la stabilirea importanței pe care o are sintetizatorul în muzica pop și rock și a influențat direct multe alte genuri, printre care house și Detroit techno.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!