Zilele Arhitecturii

Home $ Cultural $ Expozitii $ Zilele Arhitecturii

by | Mar 29, 2016 | Expozitii

Zilele Arhitecturii – Creative Research
20 – 26 Iunie 2016

7 zile de evenimente culturale: proiecte ambiţioase şi inovative ale studenţilor arhitecţi, conferinţe şi dezbateri, workshopuri şi evenimente în stradă, expoziţii, concerte şi petreceri în locaţii inedite. Evenimentul Zilele Arhitecturii are o istorie îndelungată, fiind prima manifestare arhitecturală de tip eveniment din România, fiind una bienală, prima ediție având loc în 2003.

Președintele AStA Cluj Darius Bogdan: ”Am ales să mutăm data și anul în care se va desfășura evenimentul pentru a putea asigura parteneriate în premieră între AStA – Asociația Studenților Arhitecți Cluj, Zaha Hadid Architects și Odico. Parteneriat foarte important pentru Asociația noastră deoarece vrem sa aducem ceva nou în Cluj și chiar în România, mai exact prima construcție în parteneriat cu Zaha Hadid Architects. În acest fel avem și avantajul timpului câștigat pentru a stabili și a dezvolta parteneriatul, atelierele împreună cu studenții, construcția dar și pentru a realiza partea de fundraising într-un mod profesionist. De asemenea ne propunem ca avenimentul Zilele Arhitecturii sau pe scurt, ZA, să continue pe o periadă mai lungă de timp, nu doar o saptamână la sfârșitul anului universitar. Vrem să dezvoltăm și evenimentele pe care le avem în cadrul asociației sub acest brand, Zilele Arhitecturii proudly made by A.StA. Cluj.”

De la activarea spațiilor demult uitate, în urma unor lungi cercetări, cum ar fi continuarea deja-cunoscutul proiect Habitat Gheorgheni , la asimilarea și perfecționarea cunoștințelor participând la Conferințe cu arhitecți și personalități de seamă, sau de la participarea în ateliere de creație și implementare a ultimelor tehnologii arhitecturale și structurale alături de Zaha Hadid Architects , până la adoptarea unui atelier din cadrul Someș Delivery, totul ține de creativitatea proprie, de inovație și de conștientizarea importanței arhitecturii în viața de zi cu zi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!