O noapte la palat @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ O noapte la palat @ Muzeul de Artă

by | May 18, 2016 | Expozitii

O noapte la palat 
Festivalul European „Noaptea Muzeelor”, ediția 2016

Cadrul deosebit al acestei seri îl constituie palatul baroc în care funcţionează Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Fost sediu al guvernatorului Transilvaniei (1787-1822), Palatul Bánffy este cel mai reprezentativ edificiu laic baroc al oraşului şi unul de referinţă pentru arhitectura secolului al XVIII-lea din Transilvania. Programul special al „Nopţii Muzeelor” oferă posibilitatea unică de a admira creaţii ale artei moderne şi contemporane prin care se celebrează valori consacrate ale artei secolului al XX-lea.

Începând cu ora 20:00, publicul va putea să admire expoziţiile „Influenţe ale modernismului în arta contemporană din Austria. Lucrări de Bernhard Buhmann, Claudia Larcher, Tina Lechner. Pictură, obiect, fotografie”; „Valentin Codoiu. Pictură”; „Ce mai face Penelopa?” (expoziţie de grup a artiştilor de la secţiile „Arte textile” şi „Sculptură” a Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca); „Grădini de lumină” (expoziţie de artă decorativă şi design vestimentar a artistei Elena Basso-Stănescu) şi „Visions in the Dark” a artistului Alexandru Antik.

De asemenea, în afara expoziţiilor temporare deschise cu această ocazie, publicul va putea să viziteze Galeria Naţională, prin care se evidenţiază valoarea excepţională a artei moderne şi a patrimoniului deţinut de către Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

INTRAREA LIBERĂ! 
Ultima intrare în sălile expoziţionale ale muzeului: ora 00:15.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!