The Rock Is Rolling Show @ The Shelter

Home $ Party $ The Rock Is Rolling Show @ The Shelter

by | May 18, 2016 | Party

The Rock Is Rolling Show – PINK FLOYD Night – 

Înainte: Tuber [live] at The Shelter
acces: 10 Lei

Universul rock’n’roll înseamnă istorie, muzică, dans, instinct și temperament. THE ROCK IS ROLLING SHOW, eveniment tematic ce înglobează cu stil și mult curaj cultura, muzica și dansul anilor ’50, ’60, ’70. Mai presus de concept este atitudinea, iar atitudinea implică personalitate și originalitate. Încurajăm un dresscode creativ și reprezentativ. Susținem individualitatea și dansul până-n zori, iar proiecțiile tematice nu vor lipsi.

Această ediție este dedicată trupei britanice Pink Floyd. Lansată în anul 1964, formația compusă inițial din Syd Barrett, Roger Waters, Rick Wright și Nick Mason și-a impresionat publicul prin atitudinea revoluționară, experimentele sonore pe care le efectua, cât și prin versurile de ordin filozofic.  Prin efectele de lumini folosite și bine-cunoscutele explozii pirotehnice, cât și prin alăturarea acordurilor de blues cu improvizații de free-jazz, cei 4 membri au dus la apariția unui nou gen muzical: rock-ul psihedelic.

După înlocuirea lui Syd Barrett cu David Gilmour, trupa a început să înregistreze un succes considerabil, devenind una dintre cele mai influente nume din scena rock-ului. Este momentul în care Pink Floyd începe a experimenta noi formule de sunet: benzi preparate, ritmuri preînregistrate, este anticipată apariția sintetizatorului. Albumele lor tematice (The Dark Side Of The Moon – 1973, Wish You Were Here – 1975, Animals – 1977 și The Wall – 1979) au avut un impact puternic, iar pe lângă succesul internațional (muzical, critic și comercial) au reprezentat și momente de referință pentru lumea muzicii rock’n’roll.

Filmul “The Wall” a cărui scenariu a fost scris de către Roger Waters și regizat de Alan Parker urmărește firul narativ al discului și prezintă alienarea lui Pink, personajul principal. Pelicula a fost descrisă de către critici drept o viziune uimitoare asupra autodistrugerii, iar animațiile realizate de Gerald Scarfe sunt și azi iconice.

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!