O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei

Home $ Cultural $ Expozitii $ O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei

by | Jun 6, 2016 | Expozitii

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, și Muzeul Național de Istorie a României din București (MNIR) vor găzdui, în perioada iunie – iulie 2016, expoziții temporare de bijuterie contemporană, reunite sub genericul thematic „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”, într-o ediție specială dedicată tezaurului dacic. Expozițiile vor fi însoțite de grupuri de discuții, întâlniri cu artiști bijutieri și workshop-uri demonstrative care sa exploreze importanța și semnificațiile bijuteriei în istorie, în dorința de a crea o punte de legătură între trecut și momentul contemporan în creațiile artistice autohtone.

Organizate de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul financiar AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, expozițiile vor reuni 45 de designeri de bijuterie contemporană, într-o invitație de re-interpretare și de raportare personală la moștenirea culturală autohtonă. Prezent în legende, mituri și folclor, tezaurul devine un organism viu care este proliferat, asimilat și, nu în ultimul rând, transfigurat prin intermediul creației artistice contemporane.

Proiectul preia a selecție curatorială a primei ediții „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” (prezentată în cadrul Romanian Design Week și Bulgaria One Design Week 2015) și itinerează, alături de piesele care vor figura în expunere, și instalația de bijuterie contemporană și proiecții multimedia FOUND.LOST.FOUND, participarea oficială a României la International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016.

10-19 iunie 2016: Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Program vizitare: miercuri – duminică, 10:00 – 17:00
Vernisaj: vineri, 10 iunie 2016, ora 18:00
11 și 12 iunie 2016: 12:00 – 14:00: workshop-uri demonstrative și grupuri de discuții susținute de Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!