Atelier Habitat Gheorgheni @ Zilele Arhitecturii 2016

Home $ Articole $ Atelier Habitat Gheorgheni @ Zilele Arhitecturii 2016

by | Jun 8, 2016 | Articole

Habitat Gheorgheni este un manifest adresat clujenilor și autorităților locale care își propune să aducă în atenția publică situația nefastă a spațiilor verzi din municipiu, concentrându-se în ediția curentă pe un sit controversat al orașului Cluj-Napoca, și anume Parcul Est. Reprezentând un habitat umed foarte bine conservat pentru o zonă urbană, parcul a trecut printr-o serie de transformări distructive rezultând în alterarea lui prin concesiuni și revendicări discutabile devenite apoi afaceri imobiliare.

Întrucât administrația locală încă nu are un plan de amenajare a parcului pentru includerea acestuia în circuitul de zone verzi al orașului, propunerea A.St.A. Cluj este de a organiza o serie de ateliere interdisciplinare prin care se va realizarea un traseu cu intervenții temporare punctuale, strans relaționate la caracteristicile specifice ale parcului.

Pentru prima ediție a atelierului din cadrul Zilelor Arhitecturii 2015, au fost construite un pod, cu scopul de a accesibiliza una dintre intrările în parc, și o scenă pentru a marca un loc de adunare în zona cea mai utilizată a parcului. Pentru ediția 2016, la cele două intervenții deja existente se vor adăuga 2 noi poziționate pe latura sudică a Lacului 3: un set de trepte pentru a accesibiliza o trecere dificila pe traseul Iulius Mall – Parcul Tulcea și un ponton aflat în aceeași zonă. Miza intervențiilor, împreună cu seria de evenimente organizate în parc pe durata ZA 2016 – Creative Research este de a îndemna cat mai multă lume să descopere această zonă a orașului și să se bucure de ea.

Atelierul va avea loc în perioada 20 Iunie – 26 Iunie (20 iunie– vizită pe sit de la ora 12:00, 21 iunie – Faza de design, 22-26 iunie Faza de construire), iar la el vor participa 2 echipe a cate 12 participanți fiecare. Echipele vor fi coordonate de 2 îndrumători din cadrul biroului Planwerk.

Înscrierile se fac aici.

Punem la dispoziție locuri de cazare în căminele studențești din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca. Cei interesați să ne trimită un e-mail cu datele lor personale (nume, prenume, orașul și facultatea de proveniență, număr de telefon și adresa de e-mail). Aceste date sunt necesare pentru rezervarea locurilor, iar noi nu le vom folosi pentru alte motive.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!