O nouă premieră în microstagiunea Reactor Social

Home $ Articole $ O nouă premieră în microstagiunea Reactor Social

by | Sep 30, 2016 | Articole

Octombrie sosește la Reactor cu un focus pe social, o dorință de dialog și o invitație la reflecție. Lansăm astfel microstagiunea Reactor Social și, odată cu ea, o nouă premieră: via negativa.

Spectacolul, realizat după un concept de Petro Ionescu și Raul Coldea, aduce în discuție relația dintre individ și avatarurile sale, chestionând teme ca relația oamenilor cu tehnologia sau condițiile de muncă în capitalism. Construit după metoda teatrului devised, spectacolul este rezultatul unui laborator în care echipa de lucru a încercat să răspundă la întrebări precum: De ce alegem să ne izolăm? Cum ne implicăm în societate? sau Ce anume ne face să devenim activi în societate?
via negativa oferă o perspectivă în care acțiunile se definesc prin absență, lipsă sau inactivitate.

Reactor Social este o platformă care cuprinde activități cu caracter social și spectacole de teatru realizate în urma unor perioade de documentare pe diferite teme sociale. În cadrul acestei platforme, Raul Coldea (regizor) și Petro Ionescu (dramaturg), artiști interesați de un teatru angajat și implicat în comunitate, au realizat până acum 3 spectacole: Provizoriu (premiera martie 2015), care tratează problema invizibilității sociale, Refugii (premiera mai 2016), care vorbește despre dreptul la locuire, evacuările forțate și problema persoanelor cu un adăpost precar din România, pornind de la cazul de la Pata-Rât din Cluj-Napoca, și via negativa (spectacol în derulare, premiera în 6 octombrie 2016), care aduce în discuție relația dintre individ și avatarurile sale, chestionând teme ca relația oamenilor cu tehnologia sau condițiile de muncă în capitalism.

via negativa
Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu
Distribuție și texte de: Alexandra Caras, Bogdan Gontineac, Denisse Moise și George Sfetcu
Muzică: Fluidian

reactor-social

Programul microstagiunii Reactor Social:
2 octombrie- via negativa, avanpremieră, ora 20
6 octombrie- via negativa, premieră, ora 20
17 octombrie- Provizoriu, ora 20
24 octombrie- Refugii, ora 20

Intrarea la spectacole va fi gratuită, urmând ca după fiecare reprezentație să aibă loc discuții cu publicul. Rezervări aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!