Povești vieneze la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima”

Home $ Articole $ Povești vieneze la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima”

by | Nov 2, 2016 | Articole

Academia de Muzică “Gheorghe Dima” vă invită miercuri în Sala Studio, la recitalul susținut de pianistul Nicolae Dumitru (București). Desfășurat sub genericul Povești vieneze, programul va cuprinde lucrări de Mozart, Chopin, Porumbescu / Nicolae Dumitru, Liszt.

Nicolae Dumitru (născut la Bucuresti, în 1968), a studiat pianul în particular cu Sonia Rătescu, iar apoi, cu maestrul Dan Mizrahy. Sub îndrumarea acestuia, artistul a debutat în 1987 pe scena Ateneului Român, unde a interpretat Concertul în La major KV 488 de Mozart, acompaniat de Orchestra de Cameră a Medicilor, dirijată de regretatul Ermil Nichifor.
Nicolae Dumitru a fost stagiar al Colegiului “Gnessin” din Moscova, iar apoi, a devenit absolvent al Academiei Ruse de Muzică “Gnessin”, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. Sub conducerea acestuia, a parcurs și studiile postuniversitare în perioada 1998 – 2001. După întoarcerea în țară, din ianuarie 2002 și până în prezent, pianistul a evoluat pe scenele principalelor filarmonici din țară, desfășurând, în paralel, numeroase lecții deschise, cursuri de măiestrie și workshop-uri la Liceele de Muzică din orașele unde a avut concerte și recitaluri. Pe scena europeană a fost aplaudat în recitaluri la Stockholm, Viena, Baden am Wien, iar în 2008 a realizat, la invitația Institutului Cultural Român, un turneu dedicat centenarului ,,Sigismund Toduță” la Lisabona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Veneția, Roma.

nicolae-dumitru

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!