5 restaurante din Cluj care livrează vinuri acasă

Home $ Articole $ 5 restaurante din Cluj care livrează vinuri acasă

by | Jan 12, 2017 | Articole, Restaurante

Nu au trecut nici 24 de ore de când mă lăudam în articolul acesta că nu mă poate ține vremea rea departe de o întâlnire cu prietenele, că mâ avânt în frig și viscol doar pentru câteva ore cu ele și o băutură bună. Până să descopăr că îmi pot comanda, fiți atenți, îmi pot comanda vin acasă. That`s it, nu mai ies nicăieri până la primăvară!

Sunt mai schimbătoare ca vremea, știu. Dar nu asta e ideea, ci că prin intermediul aplicației HipMenu (disponibilă pe Android și iOS), îmi pot crea acasă seara perfectă. Mai întâi se adună prietenii, apoi vine și vinul, e cald și bine și eu, cel puțin, nu m-am obosit deloc. Ce comodă sunt! Hai că facem pe rând, veniți voi prima dată la mine și data viitoare mergem la altcineva și apoi la altcineva și tot așa. Aha…

Să vedem de unde comandăm!

restaurante care livreaza vinuri acasa

Chair dacă este un restaurant cu specific indian și nu ne-am aștepta să găsim vinuri, Indigo are o gamă variată de licori și chiar românești. Alb, roșu sau rose? Budureasca, Vișinescu, Basilescu, Sagarcea, cramele sunt diverse, la fel și tipurile de vin: Chardonnay, Pinot Noir, Fetească Neagră sau Merlot. Prețurile variază între 32 și 66 lei, iar comenzile pot fi date începând cu ora 12. Mai devreme nici nu vă recomand să beți alcool, haha.

Prieten vechi. Cheers! #asada #sarbatoarecuzambete #sacurgavinul #acumstiuceconteaza

A photo posted by Corina Bega (@cbega) on

Un alt local care ne poate face ziua mai bună este Off the Wall, restaurant cu specific canadian. Se pare că străinii chiar cunosc ingredientele pentru o viață mai fericită. Aici avem mai multe opțiuni din care putem alege și s-ar putea să fiți puțin dezorientați. Eu sunt. Pe lângă categoriile standard – alb, rose și roșu – mai puteți comanda vin frizant, ce este un vin spumant ușor. Predomină băuturile de tip sec, dar există și câte o opțiune pentru cei care preferă demisecul sau dulcele. Prețurile sunt un pic mai mari, încep de la 55 lei, iar cea mai scumpă sticlă este 120 lei. Puteți comanda începând cu ora 16.00. E posibil să ieșiți stresați de la lucru, iar un pahar de vin ar fi perfect, nu?!

Wine o'clock ? #wineoclocksomewhere #friends #wineafterwork #clujlife #wine

A photo posted by Zsuzsánna Balázsi (@zsuzsanna_b) on

Nelipsit de pe lista noastră e Crush Wine Bar. Dar cu toții ne așteptam la asta, nu? Și dacă înainte eram puțin confuzi și ni se părea că avem prea multe opțiuni, acum suntem pierduți de-a dreptul. Am avea nevoie de un expert. Poate ne ajută Profu` de vin, că el e familiar cu băuturile de la Crush. Există unsprezece titluri din care putem alege…ca să ni se mai arate încă pe atâtea sticle de vin. Atenția mea a fost captată încă de la primul click de Prosecco, ce stă mândru pe primul loc în listă. Este un vin italian, spumant, asemănător șampaniei. Unii ar spune că mai bun, alții ar fi împotriva acestei afirmații. Cel mai bine vă comandați o sticlă după ora 17.00. Prețurile sunt accesibile, fiind pentru toate buzunarele.

The Balla Géza wine tasting is about to start. Let me tell you, the "Frizzy" wine is perfect. Come and taste it!

A video posted by Crush Wine Bar Cluj (@crushwinebarcj) on

Vinuri pe alese putem comanda și de la Samsara Foodhouse. Deși este un binecunoscut restaurant vegetarian, vegan și raw vegan și am crede că nu e neapărat domeniul lor de interes, cei de la Samsara știu mai bine că o masă sănătoasă trebuie mereu completată de un pahar de vin. One glass of wine a day keeps the doctor away. De menționat faptul că au toate tipurile de vin alb pe care oricine ar trebui să le bea, cu ocazie sau fără: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Riesling. Prețul unei sticle variază de la 56 la 133 lei, iar comenzile pot fi plasate începând cu ora 11.00

#tbt #wine #memories #new #love P.S. I love you. ❤️

A photo posted by Eduard (@eduardbogles) on

Într-un final, The Office Sushi and Wine Bar, un restaurant axat pe oferirea a două specialități: vinuri și sushi. Ce mi-a atras atenția aici e faptul că băuturile sunt clasificate nu doar după culoare, ci și originea de unde provin. Azi am chef de un vin din Moldova, că poate acolo le fac mai bune! De asemenea, pot avea poftă și de un vin din Noua Zeelandă, Spania, Australia, Chile, Portugalia și multe alte țări, că au cei de la The Office Sushi and Wine Bar grijă să-mi potolesc curiozitatea. Puteți începe să planificați o petrecere în toată regula, dacă aveți sushi și vin, doar voie bună vă mai trebuie!

It's all about wine and music #live ? #neverendingstories #fortheloveofwine #roze #cheers #wine #googmusic

A photo posted by Carmen Burci (@carmen.burci) on

Pe lângă vestea în general bună pe care v-am dat-o scriind acest articol, vreau să vă spun că toate restaurantele, cu excepția Crush Wine Bar, acceptă plata online. Da, nu trebuie să mergeți nici măcar până la bancomat pentru cash, totul vine la voi. Dacă mai descopăr câteva ponturi de genul, nu știu dacă mai ies nici la primăvară!

V-ați decis de unde comandați o sticlă de vin?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!