Povestind imagini / Imaginând povești @ Domino

Home $ Cultural $ Expozitii $ Povestind imagini / Imaginând povești @ Domino

by | Feb 14, 2017 | Expozitii

Artiști: Adorjáni Márta, Flaviu Cacoveanu, Norbert Costin, Oana Hodade, Lucian Indrei, Nita Mocanu, Adela Muntean, Esra Oezen
Curator: Diana Marincu

17 februarie – 24 martie 2017
Vernisaj: 17 februarie, ora 19.00

Expoziția Povestind imagini / Imaginând povești propune o asamblare de enunțuri, imagini și istorii urmărind regimurile vizuale distincte prin care este percepută, reprezentată și „alterată” realitatea.

Imaginea fotografică artistică, imaginea „găsită” și apropriată, imaginea tactilă, imaginea-obiect, filmul documentar sau filmul de ficțiune formează prin alăturarea în expoziție un decupaj subiectiv al limbajului vizual contemporan, o suprafață abrazivă care reține doar anumite date, în timp ce altele sunt șterse. Condiția imaginii fotografice și filmice, de ascundere și revelare, sintetizează veșnica problemă a comunicării – ce nu se spune atunci când se povestește ceva? Ce nu se vede atunci când se expune ceva?

În expoziția Povestind imagini / Imaginând povești artiștii își intersectează vocile și discursurile, punând în discuție capacitatea imaginii de a spune o poveste, imposibilitatea poveștii de a o cuprinde în totalitate, transformarea textului în imagine și redarea imaginii înapoi neantului de unde a fost extrasă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!