Ștefan Bădulescu: In the Studio @ IAGA is Now Studio | ClujLife - Te scoate din casă
Expozitii

Ștefan Bădulescu: In the Studio @ IAGA is Now Studio

Artist și fotograf profesionist, Ștefan Bădulescu este doctor în arte vizuale și absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Cu o impresionantă selecție de participări la concursuri, bienale și expoziții de grup în țară și în străinătate (SUA, Marea Britanie, Maroc, Japonia, Argentina, etc.), artistul este și câștigător al unui premiu internațional de fotografie miniaturală („With&Without”, Timișoara).

Preocupările sale artistice se evidențiază atât prin demersul narativ, cât și prin cel conceptual. Proiectele sale se află într-o continuă desfășurare: pornind de la starea naturală a existenței lucrurilor, cadrele surprind o atmosferă de abandon în care obiectele sunt părți ale memoriei individuale și colective, rupte din contexul realității prezente (”No Man’s Land”); dintr-o altă perspectivă, obiectele și ființele se hiperbolizează, ordonându-se într-o manieră suprarealistă (”Random Dreams”), sau transced legile fizicii, producâd ritmuri complexe și jocuri de perspectivă inversă, care adaptează mișcarea la principiile de sinteză ale bidimensionalului (”Kaleidoscope”).

Fotografia contemporană, în viziunea lui Ștefan Bădulescu, urmează rigori care tranced ilustrarea imediată a realității, alcătuindu-se în structuri imaginare cu încărcături simbolice inedite.

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.