5 idei de evenimente inedite în Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ 5 idei de evenimente inedite în Cluj

Evenimente sunt mereu. De tot felul. Tu numai să vrei să mergi, să ai cu cine sau să nu te simți singur în propria-ți companie. Și mai apoi, să ai și răbdare să alegi din atâtea. Dar asta nu ar trebui să fie așa de greu, fiecare merge unde-l duce interesul, unde nu o face doar pentru că dă bine, ci pentru că pe el îl face să se simtă fericit. Poate o să râdeți, dar și evenimentele la care participăm, la fel ca oamenii cu care ne înconjurăm, locurile pe care le preferăm și multe altele, sunt alese cu inima.

Iar inimii îi place ineditul. Mi-a spus mie. Nu zice ea ”nu” spectacolelor de teatru, festivalurilor, serilor dansante, dar bate altfel când vede totul învăluit într-un concept nou, mai complex, un concept care să-l aibă pe vino-ncoa. Așa că m-am gândit să o ascult mai atent și ea mi-a purtat pașii către cinci evenimente inedite din Cluj. Pe care le împărtășesc bucuroasă cu voi, ca întotdeauna.

Prima oprire păre un loc cât se poate de normal. Un local primitor, unde ne putem bucura de o seară liniștită. Plot twist: mi s-a pus într-o mână o pensulă, iar în cealaltă o băutură ce-mi făcea continuu din ochi. Am fost îndemnată să mă las dusă de val de către amândouă și să dau frâu imaginației. Păi cum, unde? Pe pânza din fața mea. Acum nu am doar instumentul de pictat în mână, căci pe masă am găsit și culori și diverse materiale pentru pictură. În plus, și un șorț, căci nu doar la bucătărie poate deveni treaba ușor prea colorată. Suntem pregătiți, să pictăm! Avem și un artist care ne ghidează călătoria pe pânză, avem atmosfera relaxată în care oricând îl poți întreba pe cel de lângă tine de ce a folosit roșu în loc de galben pentru soare, ce arde în lumea lui? Avem liniștea pe care ne-o dorim la sfârșitul unei zile pline și eliberarea tuturor of-urilor noastre mici și mari, căci pictăm emoții, toate emoțiile pe care vrem să le dăm afară și nu știm cum. Acesta este ineditul pe care îl oferă Acuarela Cocktails, la care e musai să mergeţi. Au pregătit multe pentru voi în ediţiile ce urmează, nu mai staţi pe gânduri şi înscrieţi-vă la următoarele evenimente!

Mai multe despre experiența noastră cu pictura puteți citi aici.

#myfirstpainting #creativeactivity #winterlandscape

O postare distribuită de Adela Cristina (@adelagls) pe

Mai departe, ne dăm întâlnire cu magia. Sau cu muzica live, voi decideți cum îi spuneți. Nu într-un club, nu în fața unei scene imense de festival, nici măcar într-un grup mai mic în parc, ci într-un loc mai restrâns, cum ar fi un apartament sau un studio. De ce un cadru atât de …ascuns? Pentru că dom`le, când vine vorba de ascultat muzică, hai să o ascultăm cu adevărat! Nu să ne întâlnim din 3 în 3 pași cu un coleg de la muncă, de la facultate, de la sală, din liceu, din grădiniță, din sala de spital unde ne-am născut! Pe bune, când mai apucăm să fim atenți la artist, la arta lui, dacă noi trebuie să livrăm de 10 ori speech-ul cu tema ”Ce-am mai făcut cu viața mea”? Așa că, ne adunăm mai puțini, mai liniștiți, mai curioși de ceea ce înseamnă muzica de fapt, iar discursurile despre noi le ținem la pauză. Sofar Sounds aduc la Cluj entuziasmul spectacolelor live, îmbinat cu trăirea reală a muzicii și porția nelipsită de socializare într-un concept altfel.

Am fost și noi o dată și vom mai merge și altădată. Citiți aici cum a fost.

#lunaamara #lesnuages #sofarcluj #sofarsounds #gig3 ? @rotundperfect

O postare distribuită de Sofar Sounds Cluj-Napoca (@sofarcluj) pe

La următoarea oprire suntem aşteptaţi cu ceva bun. Preparate culinare care ne fac să închidem ochii şi să ne lăsăm purtaţi într-o lume a delicateselor, un cadru surprinzător de fiecare dată. Să nu uitam: invitatele de onoare sunt berile. Pare destul de simplu, nu? O seară în care serveşti cina şi socializezi, dar să fie numai atât? Consider că acesta este un eveniment în cadrul căruia puteţi să descoperiţi plăceri noi, gusturi care poate până acum vă păreau ciudate, puteţi experimenta o călătorie culinară de la A la Z şi împărtăşi impresii la finalul ei. Despre savoarea unei seri petrecute de oameni dornici, la rândul lor, de a exploata alte senzaţii. Food meets beer şi voi vă regăsiţi pe voi înşivă. Prin gust. Staţi cu ochii pe ei, eu simt că se coace ceva în bucătăria lor. Ceva delicios.

Pornind de la întrebarea “What is real? How do you define ‘real’?”, iar mai apoi răspunsul – “If you’re talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then ‘real’ is simply electrical signals interpreted by your brain.”  – putem spune că suntem destul de … în ceaţă. Daniel Popescu ne invită la un moment de reflectare asupra propriei personalităţi în cadrul expoziţiei in[visible]. Poate că aţi fost deja, a început în data de 23 februarie, iar dacă nu aţi ajuns, mai aveţi timp până în 2 martie, inclusiv. Pornind de la o simulare a realității imediate, proiectul investighează descompunerea vizuală a propriului eu într-o serie de fragmentări și oglindiri ce diluează propria persoană până la un punct terminus, în care eul real pare a nu mai exista. Nici nu sunt sigură că înţeleg ce se întâmplă exact acolo, dar mor de curiozitate să văd şi eu oglinzile astea a lui Popescu’ despre care vorbeşte toată lumea. Mergem?

Oglinzile magice ale lui #Popescu ❤ #art #artinstallation #mirrors #mirrorart #matrix #downtherabbithole

O postare distribuită de Andra Miclaus (@andrjk8) pe

Şi pe final, ne relaxăm cu o băutură incredibilă. Chiar dacă cocktail-urile de la Charlie Pub sunt cunoscute în tot oraşul pentru gustul lor unic, inedit, nu ne e dat în fiecare zi să mergem acolo şi să avem parte de un invitat special în spatele barului. Avem această ocazie din când în când şi cred că de fiecare dată ar trebui să profităm de ea. Cum există o artă culinară, aşa există şi una a cocktail-urilor. Aşa că joi, 2 martie, ne vedem la Guest Bartending cu Adrián Michalčík, care a fost în top 6 câştigători la World Class Miami 2016. Acesta a transformat barul în propria lui scenă şi se bucură de prezenţa şi zâmbetele publicului, so let’s give him a warm welcome!

Add a cozy atmosphere and perfect drinks for tonight's plan.

O postare distribuită de Charlie Pub (@charliepub) pe

Voi ce alte evenimente consideraţi că aduc un concept inedit în Cluj? Share, don’t be shy.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!