Sporturi pe care le poți practica indoor

Home $ Articole $ Recomandări $ Sporturi pe care le poți practica indoor

by | Apr 6, 2017 | Recomandări, Sport

După toată pizza aceea pe care am recomandat-o ieri, ce credeați că urmează? 10 filme pe care sa le vezi în pat? Încă 5 localuri de la care poți comanda…mai multă pizza? 15.000 de feluri de a procrastina? Nu, azi e cu sport. Și ca să nu avem probleme sau scuze de genul – ”ugh, sunt alergică la primăvară” – mergem pe câteva sporturi pe care le puteți practica indoor. Să fie mulțumită toată lumea, mai ales când plouă.

După o oră de squash, vă garantez că vă vor tremura mâinile înainte să mai plasați vreo comandă de pizza. Efortul pe care îl depui când practici acest sport este incredibil. Dacă nu ați jucat niciodată, veți spune că vorbesc prostii, dar după maxim 10 minute petrecute pe un teren pe squash, îmi veți da dreptate. Pare simplu: lovești mingea de perete. Și atât. Dar nu ia numeni în calcul intensitatea solicitării masei musculare, rezistența cardiorespiratorie, flexibilitatea și agilitatea care sunt antrenate în joc?

Noi am fost la Squash It și vă recomandăm și vouă să mergeți. Pentru că este un loc dotat cu tot ce aveți nevoie, o atmosferă primitoare, cei de acolo vă explică regulile în caz că sunteți la prima experiență de genul so… no need to worry about this. Citiți aici cum a fost pentru noi întreaga vizită. Tariful este de 50 RON/h între 7 a.m. – 4 p.m. și 70 RON/h după această oră, până la 11 p.m. Cine merge? Racheta sus, să vă vedem.

Pentru că seara petrecută jucând snooker este atât de recentă, nu pot să nu îl includ în lista aceasta, mai ales după cât de bine m-am distrat văzând că am două mâini stângi, cărora le ia 2 ore să învețe să manevreze un tac nevinovat. Dar și când am prins schema… s-a terminat jocul și a trebuit să plecăm acasă. But sure as hell I will be back. Pentru că mi-a plăcut jocul în sine, mult mai mult decât biliardul și agitația sălilor în care poți juca. La snooker mergi când vrei să ieși din aglomerația locurilor pe care le frecventezi de obicei, când vrei să ai parte de o seară liniștită cu un prieten, să puteți să vă concentrați pe joc, nu pe povești și isprave prin care ați mai trecut. Am povestit aici mai multe.

Noi am jucat la Snooker Club și jos pălăria pentru ce au creat acolo. Parcă intri într-o altă lume, o lume atemporală în care orele sunt măsurate în punctele jucătorilor. Nici nu știam că este posibil să te simți atât de relaxat și calm într-o sală de joc. Prețurile sunt de 20 lei/oră de luni până joi și 25 lei/oră de vineri până duminică şi puteţi merge în orice zi a săptămânii în intervalul orar 12.00 – 00.00. Mergeți, vă garantez că o să vă placă!

De ziua ei, am zis să vă arătăm o poză cu Fericirea :). #snooker #clujlife #cluj #break

A post shared by Snooker Club Cluj (@snookerclubcluj) on

Posibil să nu fiți chiar genul doritor de experiențe noi sau pur și simplu să nu aveți starea necesară în perioada asta. Pentru voi, recomandăm tenis de masă sau popice, they never get old. Nu cred că mai au nevoie de o descriere, cu toții am practicat măcar o dată cele două sportulețe, căci nici nu pot să le spun ”sporturi”, atât de simple și ușor de abordat sunt.

Și dacă nu mai stiți unde să mergeți, aflați că la Baza Sportivă Gheorgeni, pe lângă terenurile în aer liber, există și zone interioare, unde găsiți opt piste de popice și opt mese de tenis de masă, tot ce trebuie să faceți este să rezervați în prealabil și să mergeți cu echipament și încălțăminte de schimb, iar în cazul tenisului, și cu propriile palete și mingi.

Ok, am avut câte o propunere pentru cei cu multă energie, pentru cei care vor ceva liniștit și pentru cei care optează mereu pentru ceva clasic. Acum… avem și curajoși printre noi? Doritori de a escalada o provocare? E un fel de-a spune, căci provocarea e chiar să escaladați un perete propriu-zis, de sus până jos, folosindu-vă doar de propria forță. Fie că porniți singuri în aventură, doar pentru a vă dovedi că nu stă niciun perete de 4m în fața voastră, fie că mergeți în grup, pentru a aduce un strop de competitivitate experienței, nu uitați să urmați îndrumările instructorilor dacă sunteți începători. Nu este un sport extrem sau periculos, dar nu vă puteți cățăra din prima fără niciun fel de asistență.

În Cluj aveți două opțiuni. Fie mergeți la Centrala de Escaladă, fie la Sala de Escaladă Free Wall, iar despre ambele am povestit mai multe aici. Momentan, nu putem alege între cele două căci, recunoaștem cu privirea în pământ că pe asta nu am făcut-o. Din lipsă de timp sau curaj? Guess you will never know.

Relief. #climbing #climbinggym #training #lasportiva

A post shared by Horea Rusu (@horearusu) on

Încheiem cu ceva răcoritor, că oricum a venit deja căldura și înainte să ne dăm seama o să ne topim precum niște înghețate care nu sunt devorate imediat. Înot la Complexul  de Natație ”Universitas”, situat în Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, căci aici dispuneți de un bazin de dimensiuni olimpice, cu 8 culoare și o calitate superioară a apei de îmbăiere. Niciun motiv să vă îngrijorați așadar.

Prețul unui bilet adulți, ce include și acces la saună, este de 20 lei, iar pentru elevi și studenți este de 15 lei, dacă aveți carnetul de elev/student la voi. Oh, beneficiile de a nu fi adult. Să ne bucurăm de ele cât mai putem.

#amiolimpiank #kolozsvár #úszás ????

A post shared by RMDSZ (@rmdsz) on

Azi nu cred că va fi prea cald afară, numai bine stăm înăuntru și practicăm un sport. Tu unde mergi să faci puțină mișcare? Ne poți recomanda alte locații în comentarii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!