Strategii la jocul de Baccarat de care poți să ții cont

Home $ Diverse $ Strategii la jocul de Baccarat de care poți să ții cont

by | Dec 29, 2022 | Diverse

Baccarat a apărut în Italia, în jurul anului 1400, ca un joc de cărți pentru clasa superioară. Se spune că jocul a fost inventat de un anume Felix Falguiere sau Falguierein. El a numit jocul „baccara”, corespondentul italian pentru „zero”. S-a gândit să îl boteze în acest fel pentru că toate cărțile cu valoarea zece, valetul, dama și popa valorau zero. Mai târziu, la nivel mondial s-a adoptat numele „baccarat”, cu pronunție franceză.

Acum, jocul de cărți Baccarat se prezintă în trei variante: Punto Banco, Chemmy și Baccarat Banque, toate jucate în cazinourile din întreaga lume. Baccarat este atât de popular încât a apărut și în filme celebre precum Dr. No, unde legendarul James Bond (interpretat de Sean Connery) a jucat Baccarat.

Despre acest joc se spune că este simplu, dar nu este chiar atât de simplu. Nu te va mai surprinde această afirmație după ce vei citi, în continuare, despre strategiile care se folosesc atunci când joci Baccarat. Reține că aceste strategii te ajută, dar nu ai nicio garanție de câștig 100% pentru că este un joc care se bazează foarte mult și pe noroc.

Ceea ce este sigur 100% este că Baccarat este acel tip de joc de cazinou care nu se demodează niciodată, cea mai bună dovadă fiind faptul că a rezistat atât de multe secole. Chiar dacă până acum nu ai jucat niciodată Baccarat, este foarte posibil să îl fi văzut în timp ce ai navigat prin meniul de jocuri de cărți al oricărui casino online.

Acum că știi deja despre existența strategiilor de joc, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să citești în continuare despre tipurile de strategii și sisteme de Baccarat și să afli care ar putea fi cea mai potrivită strategie pentru tine.

Regulile de bază ale Baccaratului

Ca o primă regulă de bază este bine să știi că în cadrul jocului Baccarat, cărțile as nu sunt importante, au valoare mică, toate cărțile de 10, popa, dama și valetul valorează zero, iar celelalte cărți au valoarea care este tipărită pe ele.

Baccarat se joacă între jucător și bancher (dealer), iar scopul jocului este de a prezice mâna câștigătoare. Prin urmare, jucătorul plasează un pariu pe unul dintre cele trei rezultate posibile: mâna sa câștigătoare, mâna bancherului câștigătoare sau o remiză (egal).

Este declarată câștigătoare mâna care este cea mai apropiată de un total de nouă. Jucătorul câștigător primește dublul sumei pariate dacă a pariat pe jucător. Dacă a pariat pe bancher, casa plătește 95% din pariul inițial al jucătorului, iar 5% este reținut sub formă de comision al cazinoului. Dacă a pariat pe egalitate (adică jucătorul a pariat că mâna bancherului și mâna jucătorului vor avea o sumă egală), pariul este plătit la 8:1.

Strategii la Baccarat

Există multe strategii diferite pe care le poți folosi atunci când joci Baccarat. Este aproape imposibil să le cunoști și să le folosești pe toate. Mai jos, sunt prezentate o parte dintre cele mai importante strategii.

Încearcă să le aplici cât mai corect și vei observa că numărul câștigurilor este mai mare decât dacă nu aplici nicio strategie.

Strategia Martingale

Strategia Martingale este una dintre cele mai populare și mai simple strategii de baccarat. Totodată este și riscantă pentru că presupune parierea unor sume de bani tot mai mari.

Concret, Strategia Martingale se bazează pe dublarea pariului după fiecare pierdere. Din acest motiv, este recomandată jucătorilor care au suficienți bani alocați pentru jocuri de noroc pentru că ai nevoie de bani destul de mulți pentru a acoperi rundele pierdute înainte să începi seria câștigurilor.

Această strategie spune că dacă câștigi, revii la pariul inițial. După cum vezi, este o strategie riscantă și cei care o aleg o fac pentru a se bucura de emoțiile care se succed ca într-un roller coaster.

Strategia Fibonacci

Această strategie diferă de Strategia Martingale. A fost inventată de matematicianul italian Leonardo Pisano, cel care a dezvoltat binecunoscuta secvență Fibonacci: fiecare număr din secvența inventată de Pisaono este suma celor două numere Fibonacci anterioare, rezultând secvența: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55.

Când aplici Strategia Fibonacci în Baccarat, începi prin a paria o unitate. O sumă monetară este identificată cu unitatea. Deci, începi cu primul număr al secvenței. Dacă prima mână câștigă, nu există nicio secvență și plasezi din nou o unitate. Dacă prima mână pierde, schimbi din nou o unitate. Dacă următoarea mână eșuează din nou, pariul este de 2 unități. După o altă pierdere, 3 unități ș.a.m.d. Secvența Fibonacci se termină când pariezi din nou o unitate.

Sistemul Paroli

Este un sistem de progresie pozitivă, are un grad de risc mediu și este popular printre jucătorii de Baccarat. Este un tip de strategie opusă Strategiei Martingale.

Trebuie să setezi o anumită sumă aleasă de tine care să fie pariul fix, iar această sumă pariată o dublezi după fiecare câștig până când obții trei victorii consecutive. Dacă pierzi, revii la pariul inițial.

Strategia Labouchere

Este o strategie ceva mai complexă, dar este foarte populară printre jucători.

Iată ce presupune Strategia Labouchere: să scrii un profit potențial (de exemplu 20 lei) și o secvență de numere, ca în acest exemplu: 5, 4, 1, 2, 4, 4.
Miza pariului trebuie să fie egală cu suma primului și ultimului număr din șir: 5+4=9 (lei). Dacă câștigi, elimini primul și ultimul număr din șir (adică 5 și 4) și continui cu noile numere prim și ultim: 4+4=8 (lei). Dacă câștigi, aduni și 1+2=3 (lei) pe care îi pariezi.

Dacă pierzi, adaugi un nou număr la secvență și aduni primul cu ultimul număr și pariezi suma lor.

Cât de lungă va fi secvența depinde doar de bugetul tău.

Concluzie

Ca recomandare generală din partea jucătorilor experimentați este să eviți pariul pe egalitate și să nu folosești strategii riscante dacă nu ai suficienți bani.

De asemenea, nu cheltui mai mult decât ai stabilit la început. Învață să te oprești la timp pentru a evita neplăcerile ulterioare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!