Unde găsești cea mai bună înghețată arizanală în Cluj

Trebuie să recunosc că am niște probleme de inspirație atunci când cresc temperaturile la valori greu de suportat. Și chiar săptămâna trecută am trecut printr-o criză ”inspirațională”, neștiind ce subiecte să mai abordez. Până mi-am dat seama că are și canicula asta avantajele ei. Unul dintre cele mai evidente este acela că putem mânca în voie, fără scuze, chiar și fără scrupule, câtă înghețată dorim.

Și pentru că ar fi mare păcat să nu ne satisfacem pofta arzătoare și să cumpărăm o înghețată cu gust fad, apos, sau mai pe românește spus, nașpa, ne-am gândit să vă îndrumăm către înghețata artizanală. Da, ca și berea, adică mai bună decât cea normală. Dar, ca să lămurim misterul, să vedem câteva aspecte care o fac atât de specială.

În primul rând, vorbim de conținutul de aer, care la înghețata artizanală este de 25-30&, iar la cea industrială poate ajunge și la peste 100%. Mai apoi, grăsimea, cuvântul care sperie toate doamnele și domnișoarele. Înghețata artizanală conține 0-8% grăsime, cealaltă 15-18%. Adică dublu. Iar mai apoi e problema ingredientelor. Am o presimțire că preferați oricând laptele, frișca vegetală și frunctele proaspete în detrimentul laptelui praf, aromelor și coloranților artificiali. La fel ca berea artizanală, înghețata cu aceeași denumire se prepară în cantități mici, în funcțiile de nevoile locației care o distibuie și se consumă într-o perioadă scurtă de timp după preparare. Nu putem afirma același lucru și despre înghețața normală, care se produce în cantități imense, este stocată în vitrine frigorifice și ajunge la noi a treia zi după Scripturi, după cum e vorba. Aș spune că alegerea e evidentă.

Hai să vedem unde găsim cea mai bună înghețată artizanală în Cluj 🍦

Gelateria Beldi este un popas obligatoriu atunci când sunteți obosiți de la atâta shopping în centrul comercial Platinia. Sau când sunteți în zonă. Aici veți găsi înghețată italiană 100% naturală, adusă direct de la producătorul Le Botteghe di Leonardo, iar arome precum Straciatella di Fichi, Cremino Variegato al Cioccolato, Pistacchio, Vaniglia, Limone e Menta, Mella Carota e Zenzero – sună delicios, așa-i? Partea bună e că nu trebuie să privați niciun membru al familiei de bucuria de a se răcori cu o înghețată ca aceasta. Nici măcar cățelul. Da, ați citit bine. Gelateria Beldi este singura din România unde puteți rosti cuvintele: ”Și o înghețată cu banane pentru cel mai iubit dintre câini, vă rog!” fără să fiți considerat nebun. Iar micul necuvântător să plece lingându-se pe bot. În plus, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00 – 22.00 (adică tot timpul cât e deschisă gelateria), vă puteți răcori cu limonade extravagante, Fritz-Kola din Germania, și Fentimans Curiosity Cola, cu ghimbir, din UK. Puteți lua un loc să savurați… momentul, sau puteți cere comanda to-go. Îi găsiți la parter, intrarea din strada Oțetului.

#cluj #gelato #gelateriabeldi

A post shared by Gelateria Beldi (@gelateriabeldi) on

Chiar zilele trecute vă povesteam, în articolul despre localuri noi, de miracolul acela de înghețată de la Bianco Milano, care s-a deschis recent în Piața Unirii, la numărul 16. Acest gelato cremos, preparat după o rețetă italiană, a fost creat pentru prima dată la Satu Mare, mai apoi dus și la Oradea, și de curând a ajuns în orașul nostru. Desigur, noi îi așteptam deja de ceva vreme, căci am dat de minunăția lor de înghețată pe la diverse festivaluri și nu ne puteam scoate acel gust fără conservanți, E-uri și altele de genul din minte. Din doar câteva ingrediente – frișcă, lapte și fructe naturale, cu echipamente pe măsură și un maestru gelatier italian, se obține un gust de neuitat, testat și confirmat și de către noi. La cornet sau la pahar, cu o cupă sau două, vă așteaptă de luni până joi de la 09.00 AM la 12 AM, iar în zilele de weekend de la 09.00 AM (vineri, sâmbătă)/ 10.00 AM (duminică) până la 01.00 AM.

Zi liberaaaa! Voi ce planuri aveti astazi? 😆 📷 @ruse_anamaria #gelato #clujnapoca #cluj

A post shared by Bianco Milano (@bianco.milano) on

Fără doar și poate ați auzit de cei de la Moritz Eis. “Laboratorul” de înghețată (căci doar asta ne vine în minte când vedem decorul alb) este situat pe Bulevardul Eroilor, numărul 1. Responsabil de faptul că nu mai putem trece liniștiți prin zona respectivă, fără a ni se împiedica papilele gustative de o înghețată, este Moritz Fried, fondatorul lanțului de gelaterii. Prima a fost deschisă la Belgrad, în Serbia, iar mai apoi au urmat Muntenegru, Chile și… noi, care am primit ideea cu brațele deschise, bineînțeles. Oferta lor se schimbă regulat, iar asta mulțumită maestrului gelatier, care se joacă în laborator cu ingrediente și arome naturale obținute din fructe și plante aromatice cumpărate de la micii producători. De la 11.30 AM până la lăsarea serii, la ora 10.00 PM, îi găsiți pregătiți să vă satisfacă pofta de arome care nici nu bănuiați că v-ar putea cuceri vreodată.

Voi pe care dintre acestea le-ați încercat?

Comentarii:

Sus