Articole

Locuri dragi din Cluj unde ai făcut ceva pentru prima dată

Clujul înseamnă, pentru majoritatea dintre noi, un nou început. Cei mai mulți dintre cei care locuiesc în Cluj au venit aici din alte orașe pentru studiu sau un job. Și nu e de mirare. Clujul e un oraș într-o continuă dezvoltare, iar asta se vede cel mai bine prin oamenii ce trăiesc aici.

Eu am fost foarte nerăbdătoare să mă mut în Cluj. De ce? Pentru că știam că o să aducă foarte multe experiențe noi. Și chiar aduce. De la a descoperi un nou oraș, la noi prieteni și evenimente ce nu se lasă uitate, în Cluj e mai greu să te plictisești.

Clujul e despre a descoperi, despre a oferi experințe. Iar pentru că atunci când faci ceva pentru prima dată, ai un sentiment care nu trece neobservat, te întreb: Tu ce ai făcut pentru prima dată aici, în Cluj?

Pentru Silviu, o experiență memorabilă a fost să participe la un joc de tip Room Escape. Există mai multe tipuri de contexte în Cluj pe care jucătorii le pot alege în ceea ce privește acest joc. Iar experiența? V-o spune chiar el:

Am vrut mereu sa merg la un joc de genul ăsta dar n-am avut motivația sau cheful să o fac. Am avut acum oportunitatea să merg la unul, primită ca premiu. A fost o experiență super tare, mi-a depășit așteptările cu mult. A fost super să încerc să rezolv puzzle-uri, cu cațiva prieteni, care nu au fost deloc ușoare! Dar fix chestia asta a făcut rezultatul final să fie și mai satisfăcător. Chiar recomand oricui să meargă. N-o să regrete!

Pe lângă oportunități de distracție, în Cluj găsești mereu și moduri prin care te poți folosi de abilitățile tale. Dănuț, de exemplu, și-a folosit pasiunea pentru geografie.

În Cluj-Napoca am câștigat primii mei bani. Practic realizam hărți pentru colegii mei de facultate. Am câștigat destul de bine. Era relativ ușor, dar ai mei colegi nu-și dădeau interesul. Frate, frate, dar harta e pe bani.

Și te-ai gândit că fiind student, poți avea o experiență interesantă la un liceu? Andra a avut-o. Fiind studentă la Litere, Andra a descoperit la un liceu din Cluj plăcerea de a fi dascăl.

Am predat prima oară la practica pedagogică la Școala Liviu Rebreanu, la clasele a 4-a si a 6-a limba engleză. Sunt copii foarte foarte isteți, nu fac gălăgie multă, au un nivel de limbă bun și sunt foarte foarte activi. Simt că aș putea să fac asta mereu.

Cum în centrul Clujului sunt dese târgurile la care se vând bunătăți, trebuie să încerci ceva de aici. Așa a făcut și Laura, care a participat la un târg de Crăciun.

Pentru prima dată în Cluj am mâncat castane coapte la primul târg de Crăciun pe care l-am prins aici (2012).

Pentru pasionații de fotografie, Clujul e un punct de întâlnire. Aici au loc expoziții în care poți să te pierzi pentru o perioadă bună, fiind purtat de creativitate. Mihaela, a fost la prima expoziție de fotografie în Cluj. E vorba de In/Out Transylvania Foto Festival.

Eu am fost la una dintre locații, Avenue 9, pe Memo. Mi s-a părut foarte fain să văd că sunt oameni care apreciază arta fotografică în România pentru că, deși era o locație nu atât de vizibilă, au fost mulți oameni care au intrat și au admirat munca fotografilor. Și cumva am rămas așa cu o stare de bine pentru că am văzut că se poate. Expoziția aceea m-a motivat să îmi doresc să îmi expun și eu cândva fotografiile, nu doar în format digital, pe rețelele de socializare.

Spune-ne într-un comentariu ce ai făcut pentru prima dată în Cluj și răspunsul tău poate să apară în următorul articol 🙂

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Sat 15

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Sat 15

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Sat 15

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Sat 15

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Sat 15

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC