5 preparate de origine germană pe care le poți încerca la Deutsches Haus

Home $ Articole $ 5 preparate de origine germană pe care le poți încerca la Deutsches Haus

by | Apr 11, 2018 | Articole, Recomandări

Gata, au trecut și sărbătorile! Eu nici nu mă mai pot gândi la preparate tradiționale românești, mi-au ajuns cam până la Crăciun. Și mi se pare că zilele acestea, fix cele care urmează după o serie de drob, sarmale și cozonac, sunt cele mai complicate. Nu mai vrei să mănânci nimic care să-ți amintească de bucătăria cu care ai fost obișnuit de mic, dar nici nu te gândești la fast-food, mai ales că te simți ca un balonaș după toate vizitele pe la bunici.

Eu am găsit soluția. Ce noroc că există Deutsches Haus, unde mă pot baza pe câteva preparate de origine germană, în momentele de genul, dar și întotdeauna când vreau să depășesc granițele țării și să mă aventurez spre gastronomia nemțească.

Începem cu ceva ușor, potrivit pentru o zi de miercuri în care nu avem chef de nimic: supă de vită gătită după rețeta autentică a Tafelspitz-ului. Acest Tafelspitz este un preparat specific Austriei, din rasol de vită tânără (“ossobucco”), iar denumirea îi vine de la forma ascuțită a osului (în limba germană, “Tafel”= masă, iar “spitz”= ascuțit), însă la Deutsches Haus nu veți găsi varianta Tafelspitz-ului original, ci servit sub formă de supă.

O altă opțiune foarte tentantă ar fi Kummel Braten, un sandwich din pâine de casă, care conține friptură din piept de porc, ceapă caramelizată, raclette și castraveciori murați servit cu cartofi prăjiți. Eu vă pot garanta că orice farfurie de la ei unde intră și castraveciorii în discuție e demnă de încercat, sunt mai ceva ca la mama acasă. I-am încercat prima dată când am fost la cină, dacă vă amintiți. Dacă nu, puteți reciti aici cum a decurs seara respectivă și ce am încercat din meniu.

Dacă ați recitit articolul despre care tocmai vă spuneam, ați văzut că am gustat atunci și Bratwurst, o specialitate tradiţională germană de cârnați, preparat dintr-un amestec de carne de porc, vită şi condimente. Bine, eu am vrut să văd cum sunt toți, dacă tot m-am dus să testez și să recomand, și țin minte că niciunul nu m-a dezamăgit, așa că nu mă voi opri la a vă îndemnă să-l comandați doar pe acesta. În meniu au două tipuri de combinații de cârnați, unul simplu și unul cu cei Radatz, așa că cel mai bine ar fi să vă satisfaceți și voi curiozitatea și să mâncați câte puțin din toate tipurile pe care le au.

Ați crede că germanii se dau în vânt doar după berea rece, spumoasă, delicioasă, însă de foarte multe ori, de pe masa acestora nu lipsește varza bavareză. Vorbim practic despre varză murată, gătită la foc mic, asezonată cu mix de condimente, despre o rețetă de varză în stil propriu bavarez. Nemții obișnuiesc să o servească atât simplă, cât și alături de cârnăciori picanți, voi puteți face același lucru, puneți alături ce doriți.

Și pentru că tot vă spuneam că puteți pune ce poftiți lângă varza bavareză, vă voi spune și un mic secret: cei de la Deutsches Haus recomandă să optați pentru ciolan de porc pentru o combinație absolut gustoasă. Ciolanul de porc este gătit în baie de legume și condimente, iar mai apoi copt în crustă de untură, pentru a-și menține frăgezimea. Eu nu sunt fan al verzei bavareze, dar nu știu cum se face că mereu există câte un restaurant care ține morțiș să-mi dovedească faptul că nu am găsit bucătarul potrivit gusturilor mele până acum.

Voi ați fost vreodată la Deutsches Haus? Dacă nu, credem că tocmai v-am dat suficiente motive să le treceți pragul cât de curând posibil.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!