Ne alăturăm voluntarilor msg Maraton Apuseni și contribuim la împădurirea a peste 2 hectare de pădure la Vâlcele. Vii cu noi?

Home $ Articole $ Ne alăturăm voluntarilor msg Maraton Apuseni și contribuim la împădurirea a peste 2 hectare de pădure la Vâlcele. Vii cu noi?

by | Apr 11, 2018 | Articole

Pentru cei care credeau că jobul meu se rezumă la mers prin localuri și făcut recomandări, participat la tot felul de evenimente și… dat cu părerea, scris vrute și nevrute despre viața și oamenii Clujului, ei bine… asta nu e tot. Și pentru că am aflat că voluntarii msg Maraton Apuseni împăduresc 2 hectare de pădure la Vâlcele în data de 21 aprilie, am zis că intrăm și noi în horă. Evident, vă invităm și pe voi, cititorii ClujLife.

Dacă tot ne urmați sfaturile când vine vorba de idei care să vă scoată din casă, ne-am gândit că veți fi la fel de deschiși și la o acțiune de genul acesta în pădure.

Clubul Alpin Român – Secția Universitară Cluj și msg Systems România, partenerul oficial al Maratonului Apuseni, în colaborare cu Organizația Națională Cercetașii României și Romsilva au anunțat o acțiune de împădurire a două hectare de pădure în zona Vâlcele, județul Cluj, acesta desfășurându-se sub umbrela celei de-a 8-a ediții msg Maraton Apuseni. Iubitorii de munte și alergare montană, cu mic cu mare, au la dispoziție cinci trasee care traversează crânguri, dealuri, ape și vârfuri ale Munților Apuseni.

Acest maraton este una dintre cele mai așteptate competiții sportive din Transilvania, iar la fiecare ediție integrează și o componentă umanitară prin care își propun să aducă îmbunătățiri comunităților locale din zonă. Situația precară a pădurilor din România nu ne este străină, și având în vedere și noul context legislativ, care permite ocuparea terenurilor din fondul forestier național pentru proiecte de utilitate publică, a devenit mai important ca niciodată să fie tras un semnal de alarmă, iar noi să facem primii pași spre a ne proteja pădurile.

Timp de trei ani, organizatorii competiției au implementat un program de susținere a comunității din zona stațiunii Muntele Băișorii, constând în organizarea de cursuri, tabere și alte activități educaționale și sportive pentru comunitatea locală, în special pentru copiii din zona Apuseni. Pentru anul acesta au propus această campanie de împădurire, iar noi dorim să vă invităm pe toți cu noi, în munte. Plecarea e din Cluj-Napoca, iar organizatorii și partenerii vor asigura gorunii ce urmează să fie plantați, uneltele, apă și mâncare pentru masa de prânz. Sunteți totuși încurajați să veniți cu mănuși și apă în plus.

A post shared by Alex Gheorghe (@alex_gh) on

Înscrierile în echipa voluntarilor se pot face accesând formularul de aici. Ulterior, coordonatorul voluntarilor msg Maraton Apuseni va contacta toți doritorii și le va comunica detalii suplimentare.

Dacă vă doriți să susțineți această cauză, dar nu puteți din varii motive să participați în data de 21 la acțiune, puteți face o donație accesând link-ul acesta. De asemenea, și dacă vă înscrieți la una din proble concursului (ultramaraton, maraton, semimaraton, cros sau family) puteți contribui, bifând în formular opțiunea „donează 10 lei” pentru cauza socială. De asemenea, donații se pot face și direct în contul asociației Clubul Sportiv Alpin Universitar, CIF: 36968815, cont bancar deschis la BCR, IBAN: RO27RNCB0106153476500001. La detaliile de plată menționați: împadurire msg Maraton Apuseni 2018

Ne vedem sâmbătă, 21 aprilie, la Vâlcele?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!