5 locuri din Cluj unde poți avea parte de un răsfăț matinal

Home $ Articole $ 5 locuri din Cluj unde poți avea parte de un răsfăț matinal

by | Apr 18, 2018 | Articole, Ieși la masă

Cuvintele dis-de-dimineață sună tragic pentru unii dintre noi. Dacă ești acel tip de persoană care preferă să își programeze activitățile până târziu decât să sacrifice câteva minute sau ore de somn de dimineață, te înțeleg. Dar să fim serioși, nu poți mereu să eviți trezitul devreme. Mai bine încerci să îți găsești o motivație pentru ca atunci când alarma sună să nu dai snooze. Amintește-ți, sleep is for the weak, iar a fi matinal aduce beneficii. Dacă soarele de (primă)vară nu e suficient de puternic cât să te convingă să te dai jos din pat, îți propunem să profiți de primele ore ale zilei luând un mic dejun delicios. E o motivație bună, zic eu. Pe lângă faptul că îți oferă timpul propice să îți planifici întreaga zi, e un motiv bun să-ți revezi prietenii cu care nu reușești să te întâlnești seara sau în weekend. Sau pentru atunci când vrei să te bucuri de timpul disponibil povestind cu iubitul / iubita, în loc să gătești. Sau poate ajungi să îți cunoști mai bine colegii printr-un răsfăț culinar, înainte de orele de muncă…

Așa că, înainte de a da fuga la job sau la facultate, începe-ți ziua cu un mic dejun ca la carte. Îți oferim câteva recomandări care te vor convinge că trezitul devreme merită. Uneori și în weekend.

Restaurantele Marty ne ademenesc cu niște boluri pe care le-au numit, extrem de sugestiv – boluri cu sănătate curată. Pui și avocado, hummus și kale, somon și linte neagră, vită și ciuperci shiitake, vită și quinoa, ton roșu și avocado, eu zic că e destul de simplu să găsim ceva chiar și pentru cei mai pretențioși. Reprezintă variante excelente pentru prima masă a zilei, fiind extrem de consistente și bogate în nutrienții de care corpul vostru are nevoie pentru ca voi să funcționați la capacitate maximă întreaga zi.

Marty Plaza (Platinia Shopping Center) – Calea Mănăștur 6 / 0735 317 497

Ce mod mai bun de a începe ziua decât cu mâncare savuroasă și o cafea de specialitate? Dacă nu mă crezi, fă o vizită la Roots și te vei convinge singur. Și ei ne îndeamnă să ne trezim mai devreme prin noi delicatese în meniu. Îți recomand Oriental Toast, ce încântă nu doar prin gust, ci și prin aspect. Conține pâine de secară, humus făcut chiar de ei, avocado, salată și dulceață de ardei iute.

Roots – Eroilor 4 / 0749 995 545

La Natuu se pune mare preț pe starea de bine a oamenilor și, implicit, pe prima masă a zilei. Altfel nu ar deschide restaurantul la ora 07:30. Ei îți promit un mic dejun care te va ajuta să începi ziua cu brio, punându-ți la dispoziție atât variante copioase, pe care le poți savura pe îndelete, cât și diverse combinații iaurt + fructe + cereale, care pot fi servite rapid și când sunteți pe fugă. Motivul principal pentru care ai vrea să le treci pragul este acela că ei au adus în Cluj conceptul de healthy fast-food, orice ați dori fiind deja gata pregătit pentru a vă potoli foamea. Ah, și să nu credeți că lipsesc băuturile pe bază de cafea, ceaiurile sau fresh-urile. Nici vorbă. La fel cum nu absentează nici croissantele, tresele și alte produse de patiserie proaspete care vă vor face cu ochiul. Ți-ai setat deja alarma?

Natuu – Someșului 30

Iar dacă punem accent pe prima masă a zilei, era imposibil să nu aducem în discuție și Eggcetera, localul proaspăt apărut în Cluj, care servește breakfast și brunch. Îți sugerez să încerci specialitatea Eggcetera (24 de lei). E compusă din ouă poșate sau scrambled, toast cu maia, piure de avocado, roșie coaptă, salsa verde și, la alegere, bacon sau ciuperci. Iar dacă te tentează preparatele dulci, ai 4 variante cu care să te delectezi și să îți amintești de copilărie.

Eggcetera – Napoca 13

Pentru voie bună și energie pentru o zi plină ia micul dejun la DOT – District of Toast. Personalul e atât de prietenos încât va reuși să scoată de la tine un zâmbet chiar și înainte de a-ți bea cafeaua. Sau fresh-ul. Cu sau fără alcool, tu alegi. Din meniul lor, gustos și sățios, îți recomand… orice toast vezi în fața ochilor, toate au farmecul lor și din experiență personală vei vedea că primul impuls e să le iei la rând. Începe cu cel cu pulled pork, e preferatul meu.

DOT – Strada Potaissa nr. 10 / 0756 136 947

Am mai scris și anul trecut un articol cu recomandări pentru micul dejun, aruncă o privire și aici. Pe tine ce te motivează să iei micul dejun devreme?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!