Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

by | Jun 4, 2018 | Articole

Voi sunteți mulțumiți de schimbarea aceasta bruscă de vreme? Mă gândesc că da, la cum vă cunosc. Ei bine, mie nu mi place deloc amenințarea norilor, senzația că din clipă în clipă va începe să plouă (și eu iar nu-mi găsesc umbrela), dar am noroc că se anunță o săptămână pline de evenimente în Cluj și nu voi apuca să mă plictisesc sau să bag în seamă prea mult temperaturile.

Haideți să vedem câteva idei care vă vor inspira pentru zilele ce urmează. Știți voi, ca să #iesitidincasa.

Azi nu vreau să ne agităm prea mult, mai ales că e foarte greu să revii la un program normal după trei zile de weekend. M-am tot gândit cu ce am putea începe săptămâna ca să fie pe placul tuturor și cred că am ajuns la concluzia corectă – comandând ceva de mâncare. Cum e zi de luni, propun să ne răsfățăm un pic, să încercăm ceva diferit față de obicei. Ce spuneți de o porție de paste cu fructe de mare? De curând, colega mea, Diana, a făcut o listă cu locurile din Cluj de unde puteți comanda cele mai bune delicii care să vă amintească de Italia și mare. Ce combinație incredibilă.

De mâine trecem la lucruri serioase. Noi propunem să vă începeți dimineața la Narcoffee, și nu doar pentru cafeaua lor foarte bună, ci și pentru că veți avea ocazia să o beți alături de doi reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. Am înțeles că aceștia nu vin pentru razie, nici pentru percheziție, nici pentru amenzi, ci pentru a se întâlni cu cetățenii care doresc să afle mai multe despre competențele instituției, relația polițist-cetățean, obligații și pașii prin care putem consolida mai mult încrederea cetățenilor în instituția de aplicare a legii. Cops and Narcos ar putea fi la fel de bine numele unui joc unde ne jucăm ascunsa cu legea, dar Cops and Narcos having coffee sună mai constructiv, nu? Seara de marți o puteți încheia cu un cocktail, mai ales că v-am pregătit aici o listă cu specialitățile acestei veri.

Miercuri pornim spre Fabrica de Pensule. Da, o să insist în fiecare lună să vizitați expozițiile de acolo, până merge toată lumea și îmi spune că a meritat ”deranjul” de a ieși din zona centrală și de a vedea și altceva. Până în data de 30 iunie au patru expoziții care vă așteaptă nerăbdătoare: #nosundaymorningwithoutcartoons / Ana Botezatu (Lateral Space, etajul 1) – prima apariție ”solo” a artistei, Sneak Peak / Ana Botezatu (Raft, etajul 1) – o instalație-site realizată în conexiune cu expoziția personală a Anei, I`d rather not think about it / Alina Andrei (CoPilot, etajul 1) – ce cuprinde lucrări care reprezintă răspunsuri la aşteptările pe care le are societatea de la noi şi faţă de ratarea acestor deziderate, și Worse is better / Lucian Andrei (Pilot, parter), unde sunt prezentate fragmente din existența lui Lucian Andrei, proiecții de evenimente, stări de spirit sau chiar reverberații fără rost, deoarece viața nu are întotdeauna sens. Puteți să vă aventurați spre Fabrica de Pensule de marți până sâmbătă între 15:00 și 19:00 sau în afara acestui interval, cu programare. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâi.

Joi mergem la teatru. Da, știm că nu apare niciun spectacol în programul Teatrului Național, dar știți că mai există și alte locuri unde vă puteți bucura de o piesă excelentă, nu?  De exemplu, la Reactor de creație și experiment are loc reprezentația ”Eu sunt! Și?” de Dan Bodea, de la ora 19.00. Spectacolul este un colaj de idei despre identitatea sexuală, rezultatul unei introspecții individuale și colective. Începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. De la ora 20.00, la Napoca 15 se joacă ”Aniversare cu bucluc”, o comedie despre cât de mult își doresc femeile un bărbat și ce sacrificii sunt în stare să facă pentru a-l avea. Prețul unui bilet este de 30 lei. În cele din urmă, puteți reveni la Fabrica de pensule, unde va avea loc spectacolul ”Barbă Albastră”, de Dea Loher, ce urmărește poveștile de dragoste pe care Heinrich Blaubart, varianta contemporană a baronului din basmul original, le trăiește de-a lungul vieții. Intrarea este liberă, dar este nevoie să vă rezervați locul aici.

A post shared by Corina Ciontu (@corinaciontu) on

Vineri ne bucurăm de venirea weekend-ului așa cum știm noi mai bine. Mai exact, începem seara la Hugo City, la All you can eat, pentru că în fiecare vineri, începând cu ora 19, te așteaptă un bufet suedez cu bucate variate: aperitive, bufet cald și desert, toate asezonate cu muzica live a lui Roland Miklos. Plătind doar 40 de lei, poți mânca pe săturate și poți alege ceea ce poftești. Tentant, hm? Nu uitați că tot la final de săptămână începe și o nouă ediție Cluj Design Days – Summer Edition și, ca de fiecare dată, merită cu siguranță să dați o fugă până la Muzeul Etnografic și să vă alegeți câteva piese designer made.

Pentru ziua de sâmbătă propunem niște activități outdoor, în speranță că nu va ține vremea aceasta posomorâtă toată săptămâna. O primă idee ar fi să mergeți în Parcul Etnografic Romulus Vuia, unde de la ora 10.00 până la 17.00 vor avea loc activități diverse ce vizează natura. Dacă vreți ceva mai… aventuros, puteți scoate BMX-ul sau skate-ul din balcon / debara / pod și să porniți spre Skatepark Rozelor, la concursul Trick It Up. Vă puteți înscrie la amatori sau la profesioniști, achitând o taxă de 15 lei. Tot sâmbătă aveți ocazia de a petrece în Pădurea Hoia pe ritmuri de reggae, să vă relaxați prin artă, muzică, meditație, pictură, dans și sculptură la IratioN Fest. Porțile se deschid la ora 13.00. Dacă vă doriți un party în adevăratul sens al cuvântului, ne întâlnim la Meet and Dance, la Villa Hill Resort, la un party cu tematic… brazilian. Se anunță foarte interesant, vă promit.

A post shared by vladibojan (@vladibojan) on

Dumincă, voi alegeți. Film sau operă? De la ora 18.30 începe spectacolul Aida de Giuseppe Verdi, care marca la data de 25 mai 1920 inauguraea Operei Naționale clujene. Opera Aida a fost compusă în 1870 și deschide trilogia finală a operelor lui Giuseppe Verdi, fiind urmată de Otello și Falstaff. Subiectul lucrării integrează teme romantice – precum cea a luptei pentru libertate sau a iubirii care sfidează moartea. Reprezentația are trei pauze şi se încheie în jurul orei 22.00. Dacă nu vă atrage ideea aceasta, puteți merge la Cinema Victoria, unde are loc Festivalul TRES COURT – filme de foarte scurt metaj și să vizionați povești de câte 4 minute în care veți fi purtați prin lumi diverse.

Unde ne întâlnim săptămâna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!