Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

by | Jun 25, 2018 | Articole

Soarele acesta care strălucește pe cer încă de când m-am trezit mă face să sper că săptămâna aceasta nu voi mai pierde nicio umbrelă. Că oricum deja le-am pierdut numărătoarea. Pregătesc cu mare entuziasm planul pentru zilele ce urmează și urăsc cu toți 1.66 metri ai mei și cele câteva kilograme pe care le am ca vremea să-mi strice socotelile. Așa că am pregătit pentru voi recomandări outdoor, dar și indoor, pentru că ”paza bună trece primejdia rea.”

Haideți să vedem ce puteți face săptămâna aceasta în Cluj:

Azi e luni, ne mișcăm mai greu, nu avem chef de nimic. Ar putea fi mai rău: am putea fi din nou în clasa a 12-a și să dăm examenul de Bacalaureat, stresați ca niște fluturi care cred că vor rămâne la stadiul de omizi. Astăzi vă propun să faceți o vizită La Nu Știu Cine, în noua locație fixă din Piața Muzeului. Eu deja le-am trecut pragul de vreo două ori, dar mai am suficiente clătite de testat (de cele sărate nici nu m-am atins încă), așa că nu mă sfiesc să mă prezint din nou în fața pancartelor cu nume de pictori. Dacă, în schimb, nici vorbă să introduceți ceva dulce în planurile voastre pentru că ”de luni încep dieta și merg la sală”, ce ziceți și de o schimbare dramatică de look? Eu am fost săptămâna trecută la Pop Academy și am povestit în articolul de aici despre experiența pe care am avut-o la ei. Gotta say, o tunsoare la timpul ei ne poate salva de multe crize existențiale.

A post shared by Pop Academy (@popacademy) on

Mâine, marți, 26 iunie (măreața zi), hai cu noi la Pata Rât să dansăm pe muzica lui Marius Mihalache, JazzyBIT și Taraful lui Siminic. Concertele încep la ora 18:30 și vor dura până la 22.00. Toți cei care vor să ajungă în această locație e festivalului Jazz in the Park pot folosi mijloacele de transport în comun puse la dispoziție gratuit de organizatori, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj. Autobuzele vor porni din centrul orașului începând cu ora 17:30. Întoarcerea va fi asigurată tot de autobuze care vor circula gratuit din Pata Rât. Dacă nu ai neapărat starea necesară pentru o plimbare în afara orașului și te încadrezi în categoria freelancerilor, hai la ClujHub, la o nouă ediție Freelance Hangouts, ce are ca temă managementul timpului. Pentru mine ar fi extra-util, cred că și pentru alții ca mine. Intrarea este liberă, dar înregistrarea este obligatorie.

Pentru ziua de miercuri propunem ceva chill, numai bine de stat cu prietenii. O primă variantă ar fi Întâlnire cu vinuri de la Bistro Sorriso, unde veți avea ocazia să cunoașteți povestea Cramei Jelna, o mică cramă artizanală de familie din satul Jelna, județul Bistrița Năsăud. Prețul este de 70 lei / persoană. Rezervări la 0786 041 444 sau pe [email protected]. Dacă nu aveți poftă de vin (există așa ceva, să nu ai poftă de vin?) adunați toată gașca și haideți la Hugo, la Social Quiz. E de ajuns să fiți și doar doi în echipă, deci puteți foarte bine să vă invitați partenera / partenerul, o bunică sau o mătușă, sora sau fratele și așa mai departe.

Joi, hai în parc! În sfârșit încep concertele din Parcul Central din cadrul Jazz in the Park și chiar dacă pe la colțuri toată lumea îi pomenește pe cei de la Nouvelle Vague, nu putem uita de celelalte nume care vor urca pe scenă, căci se anunță un show pe cinste. Gallowstreet, The Herbaliser, Bill Laurence și Fanfare Ciocârlia sunt doar câțiva care se află pe lista mea ”de neratat.” De asemenea, nu uitați că vor continua jam session-urile în Colin’s Gastro Pub și e mare nebunie și distracție acolo, măcar o dată să mergeți, merită complet. Și nu uitați să susțineți Fondul Jazz in the Park și să cumpărați brățara.

Vineri mi-am propus să mă trezesc devreme (nu că ar mai exista în viața mea noțiunea de trezit târziu) pentru că vreau neapărat să particip la ediția Creative Mornings de luna aceasta, care are loc în același simpatic și primitor ClujHub. Îmi doresc mult să merg nu doar pentru că evenimentul este o inspirație de fiecare dată și tema de vineri va fi ”Meșteșugul”, ci pentru că în fața noastră va sta chiar Veronica Soare, pe care eu o urmăresc cu mare drag. Rezervați-vă un loc aici. Recomandăm și un somn de amiază, pentru că seara mergem la La Villa Hill Resort pentru NOA late brunch (Summer edition). Mare grijă că e super late brunch, începe la ora 19.00. Acces: 30 lei.

A post shared by La Villa (@lavilla.cluj) on

Sâmbătă mergem la Muzeul de Artă, unde are loc deschiderea celei mai importante expoziții de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo. Evenimentul de la Cluj Napoca face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. După vernisaj, expoziția va putea fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul 10.00-17.00 până în data de 22 iulie. Biletele au prețul de 10 lei și pot fi achiziționate de la intrare.

A post shared by carmen bucur (@carmenbucurg) on

Și pentru că a devenit deja o tradiție, duminică planificăm o mică escapadă. De data aceasta alături de familie, pentru că de curând am făcut o listă cu locuri în care puteți merge cu mic cu mare și să vă distrați pe cinste împreună. Vedeți aici despre ce e vorba, alegeți-vă preferata și porniți la drum.

A post shared by Petric Victor (@petric.victor) on

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This