Locuri din Cluj deschise până mai târziu în noapte

Home $ Articole $ Locuri din Cluj deschise până mai târziu în noapte

by | Jun 26, 2018 | Articole, Descoperă Clujul

Jobul acesta vine cu o mare responsabilitate: toată lumea din jurul meu presupune că sunt informată cu privire la tot ce mișcă în materie de localuri, inclusiv dacă ”au bucătăria deschisă după ora 22”, dacă ”ai voie cu cățel” sau dacă poți merge pe la miezul nopții în timpul săptămânii, că atunci ți-ai dat tu seama că nu ai chef de stat în casă și să fii odihnit pentru cursurile sau orele de muncă de a doua zi. Nu doar o singură dată am primit mesaje (disperate) cu astfel de întrebări, pentru că aparent sunt ca un fel de carte atotștiutoare și răspunsul ”nu știu” este exclus.

Astăzi vă povestesc așadar despre locuri din Cluj deschise până mai târziu în noapte. Și nu mă refer acum la cluburi, ci unde puteți merge și să beți ceva fără să fie party.

Încep cu Enigma pentru că acolo obișnuiesc eu să mă refugiez în nopțile târzii când nu am stare acasă și mă apucă pofta de o ieșire în miez de noapte. Cei care i-au trecut pragul măcar odată, vor înțelege când spun că o dată ce intri acolo, îți dorești să revii constant pentru că interiorul are unul dintre cele mai interesante design-uri… din lume, ce are ca temă transpunerea temporală (a fost făcut de cei care sunt responsabili și de cum arată Joben și Submarin), iar grădina e deja celebră pentru vibe-ul chill, beculețele care veghează atmosfera și copacii ce sunt martori a tuturor poveștilor spuse. Odată pătruns în interior simți că ești în horă cu timpul, iar mașinăriile care se mișcă continuu creează impresia că decorul a prins viață. Ce-i drept, vorbim despre primul bar steampunk cinetic din lume, unde se îmbină vechiul cu noul, totul fiind permanent în mișcare.

Adresă: Strada Iuliu Maniu, nr. 12 // Program: Luni – Sâmbătă: 08.00 – 03.00, Duminică: 10.00 – 03.00.

La Charlie Pub realizez chiar acum că nu am mai fost de multă vreme, și asta nu pentru că ar fi făcut vreo schimbare și nu mai sunt pe placul meu, ci pentru că e imposibil să mergi acolo doar pentru ”un cocktail”. Nu există noțiunea de ”un cocktail”, trebuie să fii nebun să nu guști măcar două. Asta, desigur, dacă te lași pe mână barmanilor și le asculți recomandările, pentru că ei știu cel mai bine de ce ai poftă într-o zi de luni, într-o zi ploioasă sau la sfârșit de săptămână. E o adevărată plăcere să mergi aici, mai ales la ceas de seară, când locul capătă o dinamică total diferită față de momentele din timpul zilei, când oamenii își servesc micul dejun, cafeaua sau un fresh în liniște. Seara, în schimb, simți că ai pătruns chiar în unul din filmele cu Charlie Chaplin, iar aspectul retro, cu note vintage vine în completare perfectă cu zbuciumul modern al serilor în Cluj. Pe scurt – this is the place where fun meets class.

Adresă: Piața Muzeului, nr. 3 // Program: Luni – Joi: 10.00 – 02.00, Vineri: 10.00 – 4.00, Sâmbătă: 11.00 – 04.00, Duminică: 11.00 – 1.00.  

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Despre Jaxx American Restaurant credem că v-am spus destule în articolul acesta, pe care l-am scris în urmă cu doar câteva luni. Îmi place să merg la Jaxx din mai multe motive, cred că merită să le iau puțin la rând pe fiecare și să vă conving la minim o vizită. În primul rând, e printre puținele locuri care are o terasă care chiar îmi place, și chiar dacă puteți fi ușor sceptici când vedeți scaunele, sunt foarte comfy, dar ce contează cu adevărat pe terasa lor e sentimentul acela mișto care plutește în aer, senzația că toți se cunosc între ei, că sunteți doar un grup de prieteni mai mare, împrăștiați prin tot localul. Mai apoi, sunt mare fan al bucătăriei tex-mex și la ei chiar am de unde alege și nu m-am plâns niciodată de gust. În cele din urmă… voi ați auzit vreodată muzică proastă la Jaxx? Și nu, nu sunt fan rock, nu e singurul gen muzical pe care îl puteți auzi aici.

Adresă: Strada Emil Isac, nr. 25 // Program: Luni – Joi: 09.00 – 01.00, Vineri: 09.00 – 02.00, Sâmbătă: 12.00 – 02.00, Duminică: 12.00 – 01.00.

Dacă vreți să fiți siguri că vă întâlniți cu minim trei prieteni în locul în care mergeți, alegerea e Booha Bar. Mereu și întotdeauna. Nu știu, e ca o magie, te așezi la masă și în curs de o oră apar în local toți oamenii pe care îi cunoști – colegi de facultate, colegi de liceu, colegi de lucru, de apartament, vecini, părinți. Fraților, exagerez, că așa îmi place mie să fac, dar ideea e că Booha e un loc extrem de popular în rândul 18-30 și nici nu știi peste ce oameni interesanți dai acolo. Cred că e localul în care am cunoscut cele mai multe persoane, e de ajuns un zâmbet sau un dat din greșeală peste cineva și vărsat băutura pe tot tricoul nou-nouț și sunteți BFF.

Adresă: Strada Piezișa, nr. 19 // Program: Luni – Vineri: 10.00 – 02.00, Sâmbătă – Duminică: 12.00 – 02.00

A post shared by Booha Bar (@boohabar) on

Probabil toată lumea cunoaște locul în care cartonul a fost cu măiestrie transformat și ține loc de scaune, chiar întregul etaj fiind căptușit cu planșe de carton. Scaunele sunt total sigure, nicio șansă să picați de pe ele și să vă treziți într-o ipostază awkwaaaard. Atelier Cafe este un spațiu mereu treaz, plin de oameni și evenimente, deci o plimbare nocturnă spre această destinație nu va implica de fiecare dată și liniște, ci puteți da peste un concert cu artiști locali sau străini, grupuri care joacă board-games și strică prietenii, proiecții sau altele de genul. Mobilierul aparte, diferit de ceea ce ne-am obișnuit, a reușit să atragă o comunitate serioasă de oameni și sute de prietenii au fost legate în acest spațiu neconvențional din centrul orașului.

Adresă: Strada Memorandului, nr. 9 // Program: Luni – Sâmbătă: 09.00 – 12:30, Duminică: 17.00 – 12.30

Dacă te-ai săturat să caști gura la tavan și să pierzi vremea prin casă, poți oricând schimba decorul și să faci o vizită celor de la Hemingway Bar, ai suficiente mesaje pe pereții de acolo pe care le poți analiza cu interes. Și sigur sunt mai interesante decât tavanul tău, plus că poți să mai chemi și vreo 2-3 prieteni și să nu disperi singur. De asemenea, dacă nu v-am atras atenția neapărat cu această propunere de nerefuzat, poate că vă sună mai tentant un cocktail la ei, au o ofertă tentantă și aveți de unde alege.

Adresă: Strada Sextil Pușcariu // Program: Luni – Joi: 04.00 – 01.00, Vineri: 04.00 – 03.00, Sâmbătă: 06.00 – 03.00, Duminică: 04.00 – 12.00

Închei această listă cu Che Guevara Social Pub. Recunosc că i-am trecut pragul de puține ori comparativ cu celelalte locații din listă, dar are un aer foarte intim, poți oricând să ieși în miez de noapte dacă ai o criză existențială și vrei să-ți înnebunești de cap cea mai bună prietenă. Pare locul ideal pentru confesiuni, pentru decizii mărețe. Dar asta în funcție de cămăruța în care vă așezați cred, pentru că altele sunt mereu în mișcare, pline de râsete și voie bună.

Adresă: Piața Unirii, nr. 10 // Program: Luni – Joi și Duminică: 10.00 – 02.00, Vineri – Sâmbătă: 10.00 – 04.00

Care e alegerea ta atunci când te apucă ieșitul din casă mai târziu?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!