Cum să petreci o zi în Cluj ca să te relaxezi după o noapte de Electric Castle

by | Jul 18, 2018 | Articole, Recomandări

Anul acesta, Electric Castle începe în forță, avându-l pe Damian Marley ca headliner în prima zi. Tocmai de aceea ne așteptăm să vă întâlnim în număr cât mai mare încă de la început festivalului de la Bonțida. Una din regulile festivalului e Party hard and dance till it hurts. Noi vrem să vă vedem plini de energie și dansând până luni dimineață, așa că vă sugerăm să vă luați timp și pentru relaxare în timpul zilei. Vrem să ne asigurăm că după ce ați petrecut pe cât se poate de bine, a doua zi nu vă împiedică oboseala să o faceți din nou.

Dacă ați venit din alt oraș, dar ați ales să stați în camping, vă recomandăm să dați o fugă și până în Cluj pentru a testa pe propria piele ce înseamnă #clujlife. Iar dacă stați chiar în oraș pe perioada festivalului, nu cred că e cazul să vă conving că trebuie să profitați de ce oferă orașul. Așa că vă recomandăm câteva moduri prin care să vă reîncărcați bateriile după o noapte de festival.

First things first: cafeaua. Iar pentru că a venit și vara într-un final, vă recomandăm să vă înviorați cu o băutură rece pe bază de cafea. La Meron aveți un întreg meniu de vară din care să alegeți. Sunt și ușor de găsit, având locații în mai multe colțuri ale orașului. Îi puteți vizita pe strada Napoca, nr. 3, în Vivo!, la Platinia sau la Central. Iar dacă sunteți sociabili chiar și înainte de a vă bea cafeaua, atunci Let’s Coffee e locul potrivit pentru voi. În contrast cu băuturile reci, Vasi și Andrei vă vor întâmpina cu căldură. Și nu ezitați să îl întrebați pe Vasi despre licorile magice din pahare. Vă asigur că veți observa pasiunea din spatele jobului său. Găsiți coffee shop-ul pe strada Constantin Daicoviciu, nr. 8. Despre alte locuri în care puteți încerca băuturi reci pe bază de cafea v-am vorbit în articolul de aici.

Și cum să îți recapeți energia mai bine decât cu un mic dejun delicios? Bine, fie, brunch. Iar dacă delicios se combină cu aspectuos, atunci vorbim despre Eggcetera. De când s-a deschis, au fost postate pe Instagram o mulțime de poze cu preparatele lor, care pe mine mă tentează teribil de fiecare dată. Fie că vorbim de Eggcetera (compus din ouă poșate sau scrambled, toast cu maia, piure de avocado, roșie coaptă, salsa verde și, la alegere, bacon sau ciuperci), Avo Toast, Breakfast Tacos sau Sweet Fench Toast, toate îți încântă privirea și papilele gustative. În meniul lor sunt 11 dish-uri, alături de cafele, ceaiuri și sucuri presate la rece, pe care le puteți încerca pe strada Napoca, nr. 13. Desigur, sunt mai multe locuri numai bune pentru breakfast sau brunch în Cluj. V-am prezentat câteva aici.

How will you start your morning? #BreakfastAllDayLong

O postare distribuită de eggcetera (@eggcetera.cluj) pe

Dacă tot vorbim despre festivaluri, voie bună și timp liber, ce ar fi să încerci un loc diferit? Cu siguranță ai vizitat centrul Clujului încă de când ai pus prima dată piciorul în oraș. Într-adevăr, e un loc foarte cunoscut, ce merită văzut. Dar Clujul are și câteva locuri mai puțin cunoscute, care sălășluiesc propriile povești. Îți propunem să faci o vizită la ETC Studio. Pentru cei care iubesc lucrurile frumoase și decorul primitor, acesta e locul în care vor pierde noțiunea timpului. Studioul e format din 5 încăperi, fiecare având un decor ce surprinde parcă o altă lume. E spațiul perfect pentru a uita de agitație, a-ți lua o carte din bibliotecă și a evada din cotidian. Poți să-l vizitezi pe strada Emil Racoviță, nr. 37. Sau poți descoperi și alte locuri atipice din Cluj.

Poți profita de zi și prin a încerca o băutură care a devenit tot mai apreciată în Cluj: berea artizanală. Există câțiva producători locali pe care ți-i recomandăm, mai exact, Hophead Brewing, Bere a la Cluj, Klausen Burger și Kutuma, proaspăt lansată pe piață. Dacă dorești să te bucuri de bere pe cea mai îndrăgită terasă a Clujului, o poți face chiar la Klausen Burger. Oricum, majoritatea barurilor din Cluj au în meniu bere artizanală, dar poți să cumperi și de la Liquor Stores și să o bei unde consideri tu că e mai relaxant, poate chiar pe malul Someșului sau sus la Cetățuie, căci priveliștea e grozavă.

Toate la un loc. Le-ai incercat? ? _________ #berecraft #clujbeer #bere #clujnapoca

O postare distribuită de KlausenBurger (@klausen.burger) pe

În cazul în care sunteți în zona Clujului doar pentru o perioadă scurtă, e cazul să faceți o plimbare prin oraș și să explorați cele mai cochete clădiri. Nu zic cochete degeaba, ci datorită faptului că de când au fost renovate, atrag toate privirile și toate camerele telefoanelor mobile. Așa că fă-ți un traseu în care să cuprinzi Hotelul Continental, Palatul Babos și celelalte clădiri din centrul Clujului care te vor impresiona prin aspectul lor.

Și mai facem o propunere greu de refuzat. Când îți faci traseul de explorare a Clujului nu uita de cele mai noi locații deschise în oraș. Noi le trecem pragul imediat ce își deschid ușile, așa că poți să afli mai multe despre ele aici. Mai rămâne doar să alegi pe care le vei vizita.

Tu cum te relaxezi după o noapte de Electric Castle?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This