#HelloMarcoPolo: cum am descoperit restaurantul hotelului Double Tree by Hilton și noul meniu

Home $ Articole $ #HelloMarcoPolo: cum am descoperit restaurantul hotelului Double Tree by Hilton și noul meniu

by | Sep 17, 2018 | Articole, Cum a fost la

Atunci când vă gândiți la vacanță, concediu, călătorit, inevitabil vă vine în minte și experiența locuirii pentru câteva zile într-un hotel și ritualul aferent: check-in-ul, mesele la restaurant, cocktail-urile băute în miez de noapte la barul hotelului, știți cu siguranță despre ce vorbesc. Puțini sunt cei care știu însă că pot avea parte de multe din aceste lucruri și fără a preda buletinul și a cere o cameră cu priveliște, așa că astăzi vă povestesc despre cum am descoperit eu restaurantul hotelului Double Tree by Hilton – City Plaza și de ce vă încurajez și pe voi să mergeți.

Am trecut pragul hotelului Hilton pentru prima dată acum un an, în luna octombrie, când am participat la Best Marketing. Încă de atunci, mai curioasă din fire fiind și deja având ca defect profesional trasul cu ochiul în toate direcțiile, am observat ușa care ducea spre restaurant și cea către Syndicate Bar, un loc de genul acelora despre care nu vrei să vorbești prea mult pentru că după riști să vină prea mulți oameni și parcă-i strică farmecul, atât e de aparte, din toate punctele de vedere. Aici, de luni până vineri, între 12.00 și 14.00, puteți servi un prânz de-a dreptul delicios, cu supă / ciorbă, fel principal și desert, iar seara vă delectați cu o băutură inspirată din vremurile prohibiției.

Nici restaurantul hotelului nu se lasă mai prejos. Fiind denumit după comerciantul venețian cunoscut pentru relatările sale despre călătoria în China, acesta ne poartă aproape fără să ne dăm seama pe urmele lui Marco Polo, atât prin meniul pe care îl pune la dispoziție, cât și prin design. Spațiul are forma unei nave, iar albastrul limpede al scaunelor și al candelabrului ne trimit cu gândul la apele străbătute de explorator în drumul său, fiind bine cunoscut faptul că acesta a călătorit parte din drum pe mare. Restaurantul dispune și de o terasă deschisă.

Acum, curajoși, ne avântăm în discuția despre meniu. Când am fost eu îl aveau pe cel de testare, care conținea câteva dintre vedetele noului meniu. Și credeți-mă, nu degeaba îi zic vedete. Noul meniu este unul plin de surprize, curiozități și arome de pe meleaguri străine, armonios împletite cu preparate locale, tradiționale. Pornind pe urmele lui Marco Polo, călătoria culinară propusă de cei de la Double Tree începe în Italia, țara de origine a acestuia și cea care i-a inspirat să introducă preparate precum pastele făcute în casă, salata de rucola cu buratta di bufala sau trio-ul de mare, un mix de de creveți, caracatiță, sea-bass și legume proaspete, care se întâmplă să fie și cel mai intrigant dish din meniu. Dacă tot am menționat fructele de mare, trebuie să vă spun și despre preparatele de pește pe care le regăsiți în noul meniu – salata de păstrăv afumat, somon cu spanac sote și sos mediteranean sau păstrăv cu piure de mazăre. Și pentru că influențele mediteraneene se completează frumos cu exotismul bucătăriei asiatice, au făcut un popas culinar și în Asia, asemenea lui Marco Polo, pentru a ne delecta pe noi, invitații, cu pui thai, vită chinezească sau tempura de creveți și legume.

Pentru acele momente în care doriți să vă răsfățați, bucătarii Irina Ignat și Felician Mureșan recomandă o combinație delicioasă între starter-ul tartar de somon și felul principal cu piept de rață. Eu am ales salata cu buratta di buffala și tempura de creveți și legume și am fost foarte mulțumită. Dacă nu ați mai încercat niciodată până acum buratta di buffala, clar aceasta ar trebui să fie opțiunea voastră, chiar merită.

Nici capitolul ”deserturi” nu a fost ignorat, ba chiar din contră. Au un desert numit Pear Delight de care sunt foarte mândri, fiind una dintre rețetele publicate în cartea de bucate internațională ”Start with Cookies”. Perioada de pregătire a acestui desert este una mai îndelungată, deoarece acesta trebuie să treacă prin 5 etape: de la prepararea inserției de pere, cea care dă savoare acestui preparat și care se face în două etape, la turnarea mousse-ului de ciocolată albă și până la cele două etape finale de finisare. În orice caz, rezultatul merită tot efortul, nu puteți pleca de acolo până nu încercați acest deliciu în formă de pară.

Știu că este departe de noi opțiunea aceasta atunci când vrem să ieșim în oraș, de a lua masa la restaurantul unui hotel, dar personal găsesc experiența una care merită avută din când în când, pentru că pune lucrurile într-o altă perspectivă. Plus că nimic nu se compară cu ospitalitatea pe care o întâlnim într-un astfel de loc.

Ce spuneți, ați fi curioși să treceți pragul restaurantului Marco Polo pentru a gusta din bunătățile noului meniu?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!