Classic Unlimited este în căutare de spații pentru concerte, iar noi am vorbit cu gazdele clujene de anul trecut

Home $ Articole $ Classic Unlimited este în căutare de spații pentru concerte, iar noi am vorbit cu gazdele clujene de anul trecut

by | Sep 18, 2018 | Articole

Oricât de supărată aș vrea eu să fiu pe Parcul Central pentru că își schimbă tot mai vizibil culoarea, ceea ce înseamnă că vara ne părăsește cu siguranță și fără niciun dubiu, când văd că apar primele vești despre evenimente atât de dragi mie, parcă uit de toate și mă cuprinde aceeași stare de fericire ca atunci când am participat la ele pentru prima dată. De exemplu, a fost practic imposibil să nu-mi înflorească cel mai sincer dintre zâmbete pe față când am aflat că turneul național Classic Unlimited se pregătește de start.

Classic Unlimited reprezintă o serie de concerte de pian care au loc în spații neconvenționale, cu scopul de a resemnifica înțelesul general despre muzica clasică și de a promova o abordare nouă, extrem de prietenoasă. Mai exact, pianistul Bogdan Vaida ne arată că muzica clasică poate să fie accesibilă și că este ușor de înțeles, dacă e adusă într-un mediu prietenos, deschis, în care publicul se simte confortabil. Anul trecut concertele Classic Unlimited au avut loc într-o fostă hală de producție a mobilei din Iași, într-o berărie din Bistrița, în cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, într-un service de reparații auto din Cluj (la acesta am participat și eu, puteți citi aici cum a decurs seara), într-o tipografie, într-o clădire de birouri, într-un magazin de biciclete din Timișoara și într-o librărie din București. Accesul la concerte e gratuit și se face pe bază de rezervare a locului, iar participanții pot dona o sumă de bani la alegere dacă doresc să sprijine turneul.

Anul acesta, turneul lor prin țară va avea loc în octombrie-noiembrie 2018 și în februarie 2019. În continuare este deschisă lista de înscrieri a spațiilor care doresc să devină parte al acestui proiect, iar noi ne-am gândit să povestim una alta cu cei care s-au implicat anul trecut și au ales să primească muzica clasică la ei acasă. Sau la ei în birou, așa cum au făcut cei de la Betfair România Development Cluj, motiv pentru care am vorbit cu Andreea Misaras, iar ea ne-a spus mai multe despre această experiență.

Pentru că „experience different” este expresia care ne caracterizează cel mai bine, încercăm tot timpul să vedem ce altceva mai putem face pentru a ne surprinde colegii. Am avut vizionări de filme, workshopuri de pictură, piese de teatru, însă niciodată un concert de pian. În acest context, concertul Classic Unlimited a fost soluția perfectă, implementat de o echipă tânără, entuziastă, dornică, exact ca noi, să se reinventeze continuu și să ofere altfel de experiențe. A fost o seară minunată, în care pentru prima dată Chopin s-a auzit printre birouri pline de calculatoare, iar lucrul acesta a părut cel mai firesc din lume. Aș repeta oricând acea seară… mai ales că acum am învățat și cea mai bună metodă de a urca un pian la etajul 4 atunci când liftul este prea mic.

Nici cei de la Audi Autoworld nu au fost uitați de noi, mai ales că eu am dezvoltat un atașament aparte față de acea locație după ce am participat la eveniment. Este exact genul de loc în care nu te gândești niciodată că ar putea avea loc un concert de pian și totuși, odată cu trecerea timpului, e primul la care mă gândesc când aud expresia ”muzică clasică.” Amanda Gadalean, marketing specialist Autoworld Cluj ne-a mărturisit următoarele:

Încă ne trec fiorii când ne gândim la concertul de pian din service-ul nostru. Poate pare puțin ciudat că unul din concertele Classic Unlimited a avut loc in service-ul Autoworld Audi, dar noi am fost mândri să îl găzduim. Plăcerea găzduirii unui astfel de eveniment s-a instalat în echipa Autoworld încă de la începutul colaborării, iar pregătirea spațiului pentru concert a fost un proces interesant. “Cum poziționăm mașinile?”, “Urcăm TT-ul pe elevator și îi aprindem pozițiile ca să creăm senzația unei săli de concert?”, “Cred că mașina fără motor ar trebui să rămână, ar fi interesantă, la fel ca un pian deschis” și nu exagerăm când vă spunem că aceste replici au venit din partea mecanicilor și tehnicienilor din service, în timp ce încercau să amenajeze cât mai plăcut spațiul. Pentru Autoworld, concertul Classic Unlimited a fost un moment de echipă, un moment de emoție și plăcere. Sperăm ca și alte companii să își deschidă porțile și spațiile “nonconformiste” pentru a lăsa frenezia clasicului să îi răsfețe măcar pentru o zi.

V-au trecut și pe voi fiori când ați citit că mecanicii și tehnicieni erau preocupați de decorul pentru concert sau sunt eu prea emotivă astăzi? Găsesc fascinantă natura omului. Și dacă tot vorbim de oameni minunați, încheiem lista gazdelor cu Andi Daiszler, manager marketing și comunicare Daisler Print House, deja un nume cunoscut prin modalitățile diverse prin care se implică în viața comunității clujene.

Classic Unlimited este evenimentul ideal pe care să-l găzduiești într-un loc atipic, chiar și în biroul sau depozitul pe care-l ai la dispoziție. E oportunitatea perfectă pentru ca toți clienții și colaboratorii să descopere spațiul companiei tale cu alți ochi și într-o altă atmosferă. La Daisler Print House am încercat mereu să venim în întâmpinarea partenerilor și prietenilor noștri prin lucruri de care să ne bucurăm împreună, așa că propunerea celor de la Fapte a venit la fix. Vă încurajam să vă deschideți spațiul și mintea către o experiență demnă de o Românie care se visează altfel. Pentru că e un pas mic înainte, dar un pas extrem de bine venit.

Cred că, dacă nu v-au convins, măcar v-au pus pe gânduri cuvintele celor trei. Vă mai spun doar că puteți înscrie spații din orice localitate din țară și nu se percepe nicio taxă. E important ca locul să fie unul închis (indoor), să existe posibilitatea de a fi introdus un pian în incintă, accesul publicului să fie liber la concert, iar activitatea să fie oprită pe timpul desfășurării concertelor. Încă puteți să vă înscrieți spațiul aici, întrucât deadline-ul a fost extins. Dacă aveți idei de spații, poate din orașele din care proveniți sau de oriunde din țară, le puteți scrie organizatorilor, știu ei mai departe ce au de făcut.

Voi în ce spațiu neconvențional ați dori să asistați la un concert Classic Unlimited?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!